Gündem

ABD'nin Suriye'deki terör aparatlarına 1 milyar dolarlık darbe! Nokta nokta belirlendi

TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde ABD himayesindeki teröristlerin işgal ettiği stratejik tesisleri hedef alan SİHA operasyonunun bilançosu ortaya çıktı. Nokta nokta hangi noktada ne kadar zarar meydana geldiği açıklandı.

ABD'nin Suriye'deki terör aparatlarına 1 milyar dolarlık darbe! Nokta nokta belirlendi
17-01-2024 12:53

HABER7

Irak’ın ÖZETİ| kuzeyinde son 3 ayda 11 saldırı düzenleyerek 31 askerimizi şehit eden terör örgütü PKK’nın askeri ve lojistik faaliyet alanları yerle bir ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ta belirlenen terör hedeflerini titizlikle imha ederken, Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG/SDG işgalindeki stratejik noktaları havaya uçuruyor. PKK’nın terör yapılarını inşa etmesi için terör örgütüne beton desteği veren Fransız Lafarge şirketinin tesisini SİHA’larla vuran TSK, doğrudan örgütün kontrolündeki petrol, elektrik, gaz gibi tesisleri enkaza çevirdi.

Terör elebaşılarının “Suriye’de son 12 yılın en yıkıcı saldırısı” diye nitelendirdiği TSK’nın hava operasyonlarıyla PKK’nın “ABD adına bekçilik” yaptığı tesislerde 1 milyar dolarlık hasar oluşturuldu.

Suriye’nin Rumeylan bölgesinde PKK/SDG’nin sözde Petrol Sahaları Müdürü Ahmed İbrahim, Türkiye’nin son hava saldırılarının bilançosunu açıkladı.

SON YILLARIN EN BÜYÜK HAVA OPERASYONU

Türkiye’nin son saldırıları, Suriye’deki 12 yıllık savaş sırasında meydana gelen üçüncü saldırıydı, ancak en şiddetli ve yıkıcı olanıydı” ifadelerini kullanan Ahmed İbrahim, hava saldırılarıyla hedef alınan saha, tesis, elektrik ve petrol istasyonları sayısının 104’e ulaştığını söyledi. Ahmed İbrahim, vurulan tesislerin bir kısmının hizmet dışı kaldığını, diğer kısmının ise büyük hasar gördüğünü söyledi.

Toplamda 1 milyar dolarlık maddi hasara yol açtığı belirtilen Suriye’nin kuzeyindeki hava operasyonlarında terör unsurlarına ve altyapılarına vurulan darbe, Rumeylan Petrol Sahaları Müdürü Ahmed İbrahim’in açıkladığı rakamlara şöyle yansıdı:

104 nokta vuruldu.

SDG kamuflesindeki teröristlerin 44’ü öldü, 55’i yaralandı.

Türkiye’nin 9 sahayı hedef alması sonrasında, Kamışlı kırsalındaki Maabada kasabasındaki Odeh petrol sahasında meydana gelen hasar 35 milyon dolara ulaştı.

Bölgenin en büyüğü olan “Suveydiye 2” tesisininde ana yağ toplama istasyonları bütün cihaz ve ekipmanlarıyla birlikte tamamen yandı. Suveydiye 2 tesisindeki ekipman, yakıt tankları ve türbinlerin kaybından yaşanan maddi hasar 100 milyon doları buldu.

SİHA saldırıları sırasında sızan ve alev alan petrolün değeri yaklaşık 45 milyon dolar.