Teknoloji

25 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Hırsızlar Tutuklandı

Kripto para dünyasındaki en büyük hırsızlıklardan bir tanesini gerçekleştiren kardeşlerin davasından ara karar çıktı. Her iki kardeşin de tutuklanmasına karar verildi.

25 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Hırsızlar Tutuklandı
16-05-2024 13:54

Geçtiğimiz ÖZETİ| yıllarda kripto para camiasını sarsan bir hırsızlık olayı gerçekleşmişti. İki kardeş, sadece 12 saniye gibi kısa bir süre içerisinde tam 25 milyon dolarlık kripto para soygunu gerçekleştirmişlerdi. Davaya bakan ABD Adalet Bakanlığı, o dönemlerde yaptığı bir açıklamada bunun türünün tek örneği olduğunu söylemişti.

Şimdiyse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 24 yaşındaki Anton Peraire-Bueno ve 28 yaşındaki James Peraire-Bueno'nun elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarıyla yargılandıkları davadan ara karar çıktı. Kardeşlerin her ikisi de tutuklanırken 20'şer yıla kadar hapis cezası alma olasılıkları bulunuyor.

Her ikisi de MIT'de eğitim almışlardı

25 milyon dolar kripto çalan hırsızlar tutuklandı

Edinilen bilgilere göre kardeşler, Massachusetts Institute of Technology (MIT) bünyesinde eğitim görmüşlerdi ve yazılım konusunda da çok iyiydiler. İkilinin Ethereum ağındaki para transfer işlemlerini doğrulama sürecini sömürdükleri, 25 milyon dolarlık kripto parayı da bu süreçte çaldıkları tespit edildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER