Gündem

16 kişi bir çadırda!

Depremlerin üzerinden iki ayı aşkın sürenin geçmesine karşın köylerdeki yardım sorunu sürüyor. Afetin yaşandığı bölgede yaklaşık beş binin üzerinde köy var. Şehir merkezlerine yardımlar günler sonra gelirken felaketten en çok etkilenen kesimlerden biri de köylerde yaşayan

16 kişi bir çadırda!
17-04-2023 04:33

Hatay ÖZETİ| Samandağ’ın Tekebaşıköyünde yaşayan depremzedeSedef Eryılmaz, köye 15 gündebir erzak kolisi geldiğinifakat herkesin bu kolilereerişemediğini belirtti.

Eryılmaz,“2 aydır buradayım bir kolialamadım. Yardımlar geldiğindeçadır ve okulun yakın olduğuyerlere geliyor ve haberimizolmuyor. Komşulardan duyupkoli almak için gittiğimizde isesabah sıra almamız gerektiğisöyleniyor. Annem birkaç kezgidip sıra bekledi ama alamadandöndü” diye konuştu.

‘EN SON 20 GÜN ÖNCE’

Hatay’ın Altınözü ilçesindeyaşayan ismini vermekistemeyen bir yurttaş ise “İlkgünden beri yardım konusundasorun sürüyor. En son 20 günönce erzak yardımı geldi,o da tam değildi. YardımTIR’ları geliyor, ismimiz yoksavermiyorlar. İsmimizi yazdırdıkyine de yardım alamadık” dedi.

16 kişi bir çadırda kaldıklarınıbelirten yurttaş, çadırınetrafının açık olduğunu, güvenliolmadığını ve yılanlardankorktuklarını belirtti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER