Teknoloji

Rusya, ABD'nin oyununu ortaya çıkardı... Adım adım izlemişler!

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD istihbarat kurumlarının Rusya'daki yabancı elçiliklere kayıtlı olanlar da dahil olmak üzere birkaç bin Apple cihazını kapsayan bir operasyonunu ifşa ettiğini duyurdu.

Rusya, ABD'nin oyununu ortaya çıkardı... Adım adım izlemişler!
01-06-2023 16:53

Rusya, ÖZETİ| ABD istihbarat kurumları tarafından Apple mobil cihazları kullanılarak gerçekleştirilen bir keşif eylemi ortaya çıkardı. Rusya tarafından yapılan açıklamada ABD'nin Rusya'daki yabancı diplomatları gözetlediği söylendi.

CASUSLUK İÇİN YALNIZCA APPLE CEP TELEFONLARI KULLANILDI

Rus telekomünikasyon altyapısının güvenliğinin sağlanması sırasında, yalnızca Apple cep telefonu kullanıcılarına özgü olan ve üretici tarafından sağlanan yazılım açıklarını kullanan daha önce bilinmeyen kötü amaçlı yazılımların çalışmasından kaynaklanan anormallikler tespit edildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) yapılan açıklamada "birkaç bin telefonun kullanıldığı" belirtildi.

Açıklamada, yerli abonelere ek olarak, "yabancı numaralar ve Rusya'daki diplomatik misyonlar ve büyükelçiliklere kayıtlı SIM kart kullanan abonelerin" de etkilendiği belirtildi.

Güvenlik servisi, FSB tarafından elde edilen bilgilerin Apple'ın ABD istihbarat topluluğu ile yakın işbirliğine işaret ettiğini ve "şirketin beyan ettiği gizlilik politikasının doğru olmadığını" doğruladığını sözlerine ekledi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMADA BULUNDU

Rusya Dışişleri Bakanlığı FSB'nin ABD istihbaratının diplomatları gözetlemek için iPhone'ları hacklediğini açıklamasına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcileri şu hususları vurguladı:

•  Hiçbir devletin akıllı telefonlardaki kişisel verilere erişim gibi hassas bir alanda teknolojik kabiliyetlerini kötüye kullanma hakkı yoktur.

•  ABD istihbarat teşkilatları, şüphelenmeyen internet kullanıcılarından büyük ölçekte gizlice veri toplamak için on yıllardır bilişim şirketlerini kullanmaktadır.

•  ABD kendisini hukukun üstünde gören bir ülkedir ve bu ülkenin çifte standartlarına ilişkin kanıtlar BM'ye defalarca sunulmuştur.

•  Rusya, ilgili tüm tarafları dijital alanda tüm uluslar ve geliştiriciler için zorunlu olacak şeffaf ve adil düzenleyici mekanizmalar oluşturmaya çağırır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER