USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Yağlı mutfak dolapları temizlemek için mutfak dolabı tipine uygun bir yağ çözücü seçilmelidir. Yağlı mutfak dolaplarını temizlenin yollarını gelin birlikte öğrenelim.

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun
07-06-2023 12:48
Google News

Yağlı ÖZETİ| mutfak dolapları temizlemek, mutfak temizliği sırasında en zorlayıcı ve zaman alıcı aşamalardan bir tanesidir. Yağ, mutfak dolaplarınızın donuk ve kirli görünmesine sebep olmak dışında dokunulduğunda verdiği yapışkan his ile oldukça rahatsız etmektedir. Çoğu zaman yağlı mutfak dolabı temizleme aşamasının zorlu olması görmezden gelinmesine sebep olur.

Yağlı mutfak dolapları temizlemek aslında sanıldığı kadar zor bir aşama değildir. Ancak yağlı mutfak dolaplarını temizlemeye başlamadan önce bilmeniz gereken birkaç detay bulunmakta. Bunlardan en önemlisi mutfak dolaplarınızın malzemesinin ne olduğu, hangi tür temizlik malzemeleri ile en iyi sonucu verdiğidir.

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Yanlış yüzeye yapılan yanlış uygulamalar mutfak dolaplarını yağdan arındırmadığı gibi yüzeyinin aşınmasına ve ilerleyen zamanda maddi hasarlara sebep olur. Bu gibi sorunlara sebep olmamak için mutfak dolaplarınızın hangi malzemeden yapıldığını iyi bilmelisiniz. Eğer bu konuda yeterli bilginiz yok ise bir uzmandan yardım almanız gerekir.

Doğum ayı çiçeğiniz karakteriniz hakkında ne söylüyor?Doğum ayı çiçeğiniz karakteriniz hakkında ne söylüyor?

MUTFAK DOLABI TİPİNE GÖRE YAĞLI MUTFAK DOLAPLARI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Ahşap mutfak dolapları, farklı malzemeden oluşacağı için üreticinin verdiği talimatlar doğrultusunda ilerlemelisiniz. Aynı zamanda conta kısımları yanlış malzeme kullanımı ile hasar görerek paslanabilir. Yağlı ahşap mutfak dolapları genellikle seçilen temizlik ürünü mikrofiber bir beze sıkılıp hafifçe ovularak temizlenir.

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Boyalı mutfak dolapları, nemden hoşlanmadıkları için yağlı yüzeyi temizlerken de dikkat edilmesi gerekir. Yağlı boyalı mutfak dolaplarını temizlemek için tercih edilen temizlik ürünü bir mikrofiber bezi nemlendirecek kadar sıkılır. Ve bu şekilde ovalama ile temizlenir. Eğer bezi tam anlamıyla ıslatıp suya batırılmış gibi yaparsanız bu mutfak dolaplarınızın kabarmasına neden olacaktır.

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Laminat mutfak dolapları, çoğunlukla her temizlik maddesi ile rahatlıkla anlaşabilen malzemedir. Yağlı laminat mutfak dolapları temizlerken dikkat edilmesi gereken nokta ise kullanılan temizlik malzemelerinin aşındırıcı olmaması gerektiğidir.

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Camlı mutfak dolapları, çoğu zaman ahşap ve laminat gibi malzemeye monte edilir. Camlı alandan geriye kalan kısmı uygun temizleyici ile temizlemek en doğru seçenek olacaktır. Yağlı cam mutfak dolabı temizlerken, amonyak içeren bir cam temizleyici kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanı gibi temizlik ürünleri de cam temizliğinde sıkça tercih edilir. Yağlı cam mutfak dolaplarını bulaşık deterjanı gibi sabun çözeltili ürünler ile temizlediğinizde geride bırakacağı izleri temizlemek için cam temizleyici bir ürün ile üstünden temizleme yapabilirsiniz.

Pampas otu nedir? Pampas otunun dökülmemesi için ne yapılmalı?Pampas otu nedir? Pampas otunun dökülmemesi için ne yapılmalı?

YAĞLI MUTFAK DOLAPLARINI TEMİZLEMEK İÇİN DOĞRU YAĞ ÇÖZÜCÜYÜ SEÇİN

Yağlı mutfak dolaplarını temizlemek için birbirinden farklı temizlik malzemeleri olduğunu biliyoruz. Ama damıtılmış beyaz sirke ve benzeri nazik temizleyiciler bu iş için uygun değildir. Sadece yüzeysel bir temizlik olmasına yağlı dokunun tamamen kaybolmasına yardımcı olmayacaktır.

Amonyak ve narenciye bazlı yağ gidericiler, yağ lekeleriyle en iyi savaşan ürünlerdir. Yağlı mutfak dolaplarını temizledikten sonra kalan yapışkan hissini tam anlamıyla giderir. Daha nazik bir temizlik ürünü tercih edecekler ise yağ kesen bulaşık deterjanları da oldukça iş görecektir.

Yağlı mutfak dolaplarını temizlerken, çizmeyen ovma süngerleri kullanabilir ya da mikrofiber bezlerden destek alabilirsiniz.

Yağ lekesi nasıl çıkar? Yağ lekesi çıkarmanın en etkili 5 yoluYağ lekesi nasıl çıkar? Yağ lekesi çıkarmanın en etkili 5 yolu

YAĞLI MUTFAK DOLAPLARI TEMİZLEMEK İÇİN DOĞRU YAĞ ÇÖZÜCÜYÜ SEÇİN

Amonyak Bazlı Yağ Gidericiler

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Yağlı mutfak dolaplarını temizlemek için kendi amonyak bazlı yağ gidericinizi oluşturabilirsiniz. Amonyak güçlü bir çözelti olduğu için bu aşamada iyi havalandırılan bir ortamda bulunun ve koruyucu eldiven takın. Amonyak bazlı yağ çözücü için, bir su bardağı amonyak ile bir su bardağı suyu karıştırın. Oluşan bu karışımı yine aynı şekilde koruyucu eldiven ve maske ile yağlı mutfak dolaplarını temizlemede kullanın.

Narenciye Bazlı Yağ Çözücüler

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Narenciye bazlı yağ çözücüler, nazik ve yoğun olmak üzere ikiye ayrılır. Bu sebeple narenciye bazlı yağ çözücü tercih edecek kişiler ürünleri almadan önce evde rahatça kullanacağı doğru içerik için etiketlerini okumalı.

Bulaşık Deterjanı

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Yağlı mutfak dolaplarını temizlemek için en hassas seçimlerden biri yağ çözücü etkili bulaşık deterjanlarıdır. Çok yüksek yağlanma olmayan mutfak dolaplarını temizlerken oldukça iş görecek bir yöntemdir. Bu yöntemin daha etkili olması için aşındırıcı özelliği olmayan bir sünger tercih edilebilir.

Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?

YAĞLI MUTFAK DOLAPLARI TEMİZLEMEK İÇİN İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR

Mutfak dolabınızın tipine göre temizlik ürününüz tercih ettiniz. Şimdi yağlı mutfak dolaplarını temizlemek için izlemeniz gereken adımları birlikte öğrenelim.

Adım 1

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Yukarıdan aşağıya ovarak yağlı mutfak dolaplarını temizleyin: Seçtiğiniz yağ çözücü özellikli temizlik ürününü temiz bir mikrofiber beze uygulayın. Yağlı mutfak dolaplarını temizlemek için dolap kapağının ön yüzeyine yukarıdan aşağıda olacak şekilde hafifçe ovarak temizleyin. Camlı mutfak dolabınız var ise ön ve arka yüzünü birlikte temizleyin.

Adım 2

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Mutfak dolaplarının kenarlarını da temizleyin: Yağlı mutfak dolaplarını, yağdan arındırdıktan sonra mutfak dolaplarının kapaklarını açın. Elinizdeki beze bir miktar daha yağ çözücü temizlik ürününüzden sıkın. Mutfak dolaplarının üstünü, kenarlarını ve altını da güzelce ovalayın.

Adım 3

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Gerekirse işlemi tekrarlayın: Temiz nemli bir bez ile mutfak dolaplarını yağ çözücüden arındırın. Bu aşamada çok ıslak bir bez kullanmamaya özen gösterin. Eğer hala da yağ hissi geçmemiş ise yukarıda ki aşamaları tekrarlayın. Son olarak mutfak dolaplarınızı tekrar nemli bez ile temizleyin. Mutfağınızda ki camı ve kapıyı açarak kapakların kurumasını sağlayın.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dünyanın En İyi Havalimanları - 2024
Dünyanın En İyi Havalimanları - 2024

Uçuş araştırmaları şirketi Skytrax, 2024 yılı için dünyanın en iyi havalimanlarını paylaştı. Listeye 10’uncu sıradan giren İstanbul Havalimanı, aynı zamanda “En İyi Yemek Hizmeti Veren Havalimanı” ve “Güney Avrupa’nın En İyi Havalimanı” olarak da seçildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu