USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tayvan Hakkında İlginç Bilgiler

Beethoven çalan çöp kamyonları, tehlikeli ölümcül olabilecek festivaller, büyüleyici doğasıyla Tayvan çok ilginç bir ülke. Aynı zamanda Tayland'la da oldukça sık karıştırılan bu ada ülkesi, dünyada sadece 13 ülke tarafından tanınıyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra k

Tayvan Hakkında İlginç Bilgiler
24-05-2023 14:48
Google News

‘’Tayvan’’ ÖZETİ| ismi yüksek olasılıkla sömürgeciler bu topraklara ayak bastığında güneyde Tainan kesimlerinde yaşayan ‘’Tayvoan’’ yerli kabilesinden geliyor. Hala büyük bir kesim Tayvan’ın Tayland olduğunu düşünüyor. Bu sebeple Tayvan’a gelen turistler, ‘’Kumlu sahiller nerede?’’ gibi soruları çokça sorarlar. Bu turistlerle sınırlı kalmayıp oldukça büyük bir basın kuruluşu olan CNN tarafından bile zamanında karıştırılmış.

Şimdi, eğitimin 9.5 saat olması gibi alışık olmadığımız özelliklere sahip Tayvan hakkında şaşırtıcı ve az bilinen gerçeklere geçelim. 

Muhteşem doğası ve garip kültürel yapısıyla bizi şaşırtan Tayvan hakkında 10 şaşırtıcı gerçek:

Tayvan’da eğitim tam 9.5 saat.Herkesin severek içtiği ‘’Bubble tea’’ burada icat edildi.Elektronik cihazlarımız Tayvan sayesinde var.Tayvan’da çöp kamyonları Beethoven çalıyor.Her 1.7 kişiye 1 mobilet (scooter) düşen yer.Tayvan’ın 1912’yi milad olarak kabul ettiği kendi takvimi var.Yeryüzündeki en tehlikeli festivale ev sahipliği yapıyor.Sadece 13 ülke Tayvan’ı resmi bir ülke olarak kabul ediyor.Taipei şehrinde hala aktif bir volkan var.Yeryüzünde bulunan en dağlık bölge Tayvan olarak biliniyor.

Tayvan’da eğitim tam 9.5 saat

tayvan eğitim

Birçok Asya ülkesinde eğitimin çok uzun süreler olduğu biliniyor. Tayvan’da da eğitime oldukça önem verilip çocuklara küçük yaşta disiplinli yaşamı ve düzeni aşılıyorlar. Dünya medyasında bu durum sıkça eleştirilse de Asya ülkelerinin bu konu hakkında tutumu net. Üstelik bu süreye dershanelerde geçirilen süreler, özel dersler ve diğer sınıflarda geçirdikleri süre dahil edilmiyor.

Herkesin severek içtiği ‘’Bubble tea’’ burada icat edildi

bubble tea

Son zamanlarda Türkiye’de de çok fazla rağbet gören baloncuklu çay olarak çevirebileceğimiz bubble tea aslında Tayvan için hiç de yeni bir şey değil. 1980’li yıllarda İlk olarak Taichung’ta tatlı dükkanında çalışan bir işçinin, toplantı sırasında buzlu çayının içine jöle dökmesiyle ortaya çıktığı düşünülüyor. 

Patronu durumu farkettiğinde bunun harika bir fikir olduğunu düşünerek bu fikri geliştiriyor ve günümüze kadar bubble tea denilen lezzet ulaşıyor.

Elektronik cihazlarımız Tayvan sayesinde var

telefon çipi

Tayvan, elektronik cihazlar için çip üretimi alanında 1. sırada bulunuyor. Hatta bu sebeple Time’a göre Tayvan, dünyanın merkezi olarak kabul ediliyor. Çoğumuz ‘’Made in Taiwan’’ cümlesini elektronik cihazlarda görmüşüzdür. Bu çiplerin petrolden sonra en çok satışı yapılan ürünler olduğunu düşününce gerçekten bu konuda Time’ı haklı bulabiliriz.

Tayvan’da çöp kamyonları Beethoven çalıyor