USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Monaco Hakkında İlginç Bilgiler

Adeta bir zenginler ülkesi olarak bilinen Monaco Prensliği, özel kumarhaneleri, yüksek yaşam kalitesi ve şehir tasarımı ile kendisine hayran bırakan ülkelerin başında geliyor. Biz de sizler için yoksulluk sınırının sıfır olduğu bu ülkeyi önemli detaylarıyla birlikte inceledik.

Monaco Hakkında İlginç Bilgiler
23-03-2023 14:27
Google News

Çoğu ÖZETİ| kişinin hayali seviyesine gelebilecek bazı ülkeler bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ise Batı Avrupa’da bulunan Monaco ülkesi. Adeta zenginler ülkesi olarak sınıflandırabileceğimiz Monaco, özel mimari yapıları, zengin yaşamı ve manzaralarıyla gerçekten büyüleyici seviyede. Şehrin tasarımını bir kenara bıraktığımızda, insanlarının fazlasıyla zengin bir hayat yaşaması da oldukça dikkat çekiyor. Burada yaşayan insanların bu kadar kaliteli bir yaşam sürmesi, haliyle kafamızda “coğrafya kaderdir” düşüncelerini tekrar tekrar ortaya çıkarıyor.

Bu ülkede her üç kişiden bir tanesi zengin olmakla birlikte, GSYİH sıralaması olarak ise hatrı sayılır bir sıralamaya sahip. Yatlarla dolu müthiş kıyıları, tarihi evleri, müthiş tasarımları ile mutlaka gezilmesi gereken ülkelerden bir tanesi olan Monaco Prensliği, yüksek yaşam kaliteli hayatları merak edenler için oldukça müthiş bir tercih olabilir. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, Monaco hakkında ilginç bilgiler listemize geçelim.

Monaco hakkında ilginç bilgiler:

Her üç kişiden bir tanesi milyonerGüven konusunda eksiksizNüfusu Bayburt'tan daha az Monaco'da yaşayanların çoğu yerli değilKumar oynamasını sevenler için zirve ülkelerden bir tanesi Monaco her zaman zengin değildi Dünyanın en uzun yaşayan ülkesi Oldukça pahalı emlak fiyatları

İnanılması güç: Her üç kişiden bir tanesi milyoner

monaco ferrari

Vergi teşvikleri, olanaklar, yaşam kalitesi başta olmak üzere Monaco zenginler için vazgeçilmez şehirlerden bir tanesidir. Bu şehirde mil kare başına tamı tamına 12 binden fazla milyoner düşüyor. Yukarıda da söylediğimiz gibi, böylesine zengin bir ülke GSYİH sıralamasında Lüksemburg’tan sonra gelerek 2 sıraya yerleşmiştir. Elbette bu kadar zengin bir ülkede yoksulluk sınırı diye bir şey bulunmuyor. Monaco’lu zenginlerin bir çoğu, günlük olarak bu ülkeye gidiyor ve tekrardan geri dönüyor. Ülkeye 30 bini aşkın Fransız ve 5 bini aşkın İtalyan girip çıkıyor.

Güven konusunda eksiksiz

monaco polis

Fransız polisleri arasından özel bir eğitimle seçilen Monaco polisleri, ülkedeki güvenliği en üst düzeye çıkarmak için çalışıyor. Monaco’da 73 kişi başına 1 polis düşüyor. Bu da onu en çok polis güvenliğine sahip ülkeler arasında üst sıralara yerleştiriyor. Ayrıca şehrin her yerinde video ile gözetim, yüz tanıma ve polis devriyeleri hiç kesilmiyor. Toplamda 3 karakol ile birlikte, saray güvenliğini sağlayan özel bir güvenlik birimi de bulunuyor. Elbette bu birim, şehir polislerine göre çok daha üst düzeyde.

Nüfusu Bayburt'tan daha az 

monaco

Monaco her ne kadar zenginler ülkesi bile olsa, gerçekten oldukça küçük bir ülke diyebiliriz. Şehrin nüfusu ise yalnızca 38.000 büyüklüğünde. Yani ülke nüfusu, bizim ülkemizin en az nüfuslu şehirlerinden bir tanesi olan Bayburt’tan bile daha az. Yukarıda da söylediğimiz gibi, bu ülkenin zenginlerinini bir çoğu günlük olarak ülkeye giriş çıkış yapıyor. Monaco, Vatikan'dan sonra bilinen en küçük ülke olmakla birlikte, Monaco’da bulunan insanların bir çoğu Monte Carlo’da yaşıyor.

Monaco’da yaşayanların çoğunluğu yerli değil

monaco halkı

Monaco, farklı ülkelerdeki zenginlerin birleşim ülkesi gibi de sayılabilir. Çünkü bu ülkede yaşanların çoğunluğu, başka ülkelerden Monaco’ya göç etmiş olmakla birlikte, ülke nüfusunun yalnızca !,6’sı ülkenin yerli kısmı olarak biliniyor. Bununla birlikte ülkenin (,4’ü 1957’de Monaco’ya göçen Fransız kesim olmakla birlikte, İtalyanlar ülkenin yaklaşık ’sini oluşturuyor. Bununla birlikte ülkenin %10’una yakın bir miktarı İngilizler ve %2’lik bir kısmını ise Ruslar oluşturuyor. Bu kadar küçük bir ülke, farklı ülkelerden göç sonucunda bu nüfusa ulaşmıştır.

Kumar oynamasını sevenler için zirve ülkelerden bir tanesi

monaco kumarhanesi

Monaco, dünyanın en önemli kumarhanelerine ev sahipliği yapan bir ülke. Aslında bunu kalabalık zengin nüfusundan da anlayabilmek mümkün olsa bile, şu an “kumar” denildiğinde aklımıza belli başlı ülkeler geliyordu. Ama Monaco da, en iyi kumarhaneler sıralamalarında gerçekten iyi bir yere sahip. Ama bu kumarhaneleri ne yazık ki herkes kullanamıyor. Hükümetin koyduğu bir kanuna göre, Monaco yerlileri bu kumarhanelere giriş yapamıyor. Yalnızca ülke dışından gelen misafirler bu kumarhaneleri kullanarak kumar oynayabiliyor. Bu kanunun neden ortaya çıktığı ve gerekçeleri ne yazık ki bilinmiyor. Ama şunu biliyoruz ki, yerlilerin engellenmesi amacıyla kumarhanelerin girişlerinde pasaport kontrolü yapılıyor.

Monaco her zaman zengin değildi

monaco eski fotoğraf

Monaco aslında çiftçilerle dolu bir yerdi. 19. yüzyılda dönemin hükümdarları, vergi tarafında büyük değişikliklere gitti. Bu değişiklikler sonucunda Monaco ya kalkınacaktı, ya da tamamiyle dibe sürüklenecekti. Bununla birlikte, dönemin en iyi kumarhane patronu Francois Blanc ile birlikte sahip olduğu kumarhaneyi Monaco’ya taşınması için ikna etme çabaları başladı. Charles III ve onun annesi Caroline, uzun uğraşlar sonucu bu kumarhane patronunu ve kumarhanesini Monaco’ya getirdiler. Ama hükümet, ne yazık ki bu kumarhanelere yalnızca misafirlerin girmesini sağladı. Yukarıda da söylediğimiz gibi, şehrin yerlileri bu kumarhanelere giremiyor.

Dünyanın en uzun yaşayan ülkesi

monaco insanları

Dert yok, sıkıntı yok, ekonomik problemler yok. Monaco sakinleri, dünyanın herhangi bir ülkesine göre çok daha uzun yaşıyor. Monaco, 85.8 ortalama ile bu sıralamada birinci olmakla birlikte, ülkede yaşayan sakinlerin şu an yaş ortalaması 44 olara söyleniyor. Ayrıca, şu an ülkede “yaşlı” olarak sınıflandırabileceğimiz insanların ortalaması ise %14 gibi düşük bir orana sahip.

İnsanların bu kadar uzun yaşamasının nedeni ise ülkenin sağlık konusunda başarılı olması, zenginler ülkesi olduğu için kaliteli yaşam ve insanların deniz ürünlerine fazlasıyla yakın olması diyebiliriz.

Oldukça pahalı emlak fiyatları

monaco sahili

Monaco’da ev almak sandığınız kadar uygun değil. 90 metrekare gibi küçük evler bile 1 milyon doların üstüne bir fiyat etiketine sahip. Ayrıca, 90 metrekare ve üstü bir ev satın almak istiyorsanız, banka hesabınızda 500.000 euro bulunması gerekiyor. Bunu kanıtlamadığınız takdirde, ne yazık ki ev satın alamıyorsunuz.

Sizler için zenginler şehri Monaco’nun ilginç detaylarına hızlı bir göz attık. Monaco, belki de hepimizin gitmek ve yaşamak istediği ülkelerin başında geliyor. Sizler Monaco hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Şehirler ve ülkeler hakkında birbirinden ilginç bilgileri bu içeriklerimizden öğrenebilirsiniz: 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple Watch Series X’in Muhtemel Tasarımı Ortaya Çıktı
Apple Watch Series X’in Muhtemel Tasarımı Ortaya Çıktı

Şimdiye kadar ortaya çıkan sızıntılara dayalı olarak yapılan Apple Watch Series X render'ları, cihazın daha ince olabileceğini de gösteriyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu