USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İYİ Parti gaz mı alıyor? Esti, gürledi, yağmadı

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 2 gün önce 'bölücülüğün pazarlık masası' ilan ettiği Altılı Masa'yı yerden yere vurdu. Ancak Ağıralioğlu'nun tepkisine rağmen reaksiyon almaması 'İYİ Parti gaz mı alıyor?' sorularına neden oldu.

İYİ Parti gaz mı alıyor? Esti, gürledi, yağmadı
25-03-2023 15:48
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesinin ardından gelen tepkiler üzerinde oy kaybetmek istemeyen İYİ Parti’nin ‘gaz alma operasyonu’ başlattığı şeklinde değerlendirildi.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU GÜRLEDİ AMA YAĞMADI

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 2 gün önce Altılı Masa’ya ve Kılıçdaroğlu’na yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştu. Ağıralioğlu; “HDP'den oy alacağına kaybetsin daha iyi”, “Çocuk katillerini methedenlerden 1 oy bile istemiyoruz”, “Bize Güçlendirilmiş Kılıçdaroğlu modeli sunuldu”, “Masaya terör gölgesi düştü”, “Bölücülüğün pazarlık masasını kurdular”, “PKK’yı övenlerin pazarlık ettiği masa”, “Muhalefet ilkesizleşti”, “Masada bize pusu kuruldu”, “Elinize güç geçince bize ne yapacağınızı gösterdiniz” ifadelerini kullanmıştı. 

“BEN İTİRAZ ETTİM”

2 gün sonra Habertürk’te canlı yayına çıkan Ağıralioğlu, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna “Ben itiraz ettim efendim. İtirazım da partime değil, genel başkanıma değil. İtirazım partime ve genel başkanıma yapılanlara. Bizim kırmızı çizgilerimiz var biliyorsunuz.” cevabını verdi.

“OYLAR KIZGIN VERİLECEK”

Kılıçdaroğlu’na oy vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusu sorulan Ağıralioğlu şu ifadelerde bulundu: 

“Bir partinin içerisinde genel başkanın istişare sürecine dahil olduğu, iradesini beyan ettiği, ‘mızıkçılık yapacağım’ ve ‘evcilik oynar gibi davranacağım’ iradesini temsil etmiyorum. Ben milletten duyduğumu masaya arz ediyorum. Şunun bilinmesini istiyorum; (Oyların) kırgın, kızgın, üzgün ve hırpalanmış verileceğini duyulsun istiyorum. İstişareden çıkan kararlara uyulmak zorundadır. Ergen çocuk gibi davranılmaz.”