USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyasından yeni kabine değerlendirmesi!

Ekonomi - Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabine üyelerini açıkladı. İş dünyası temsilcileri yeni açıklanan kabineyle ilgili ilk değerlendirmeleri yaptı.

İş dünyasından yeni kabine değerlendirmesi!
03-06-2023 23:52
Google News

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.

Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, demokrasisinin gücüne güç katan bir seçim sürecini tamamladığını belirterek, Türkiye tarihinde pek çok ilke sahne olan seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine sonra iş dünyası temsilcilerinden ilk değerlendirmeler geldi. 

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı kabinesini açıkladıSon dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı kabinesini açıkladı

İşte, 'İş dünyası' temsilcilerinin yeni kabine hakkındaki görüşleri;

AVDAGİÇ: İTO OLARAK EKONOMİ YÖNETİMİNE GEREKEN KATKIYI VERECEĞİZ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre Avdagiç, yeni kabineyi Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmaya odaklanmış yetenekli ve liyakatlı bir kadro olarak gördüklerini vurguladı.

"İŞ DÜNYAMIZ İÇİN YENİ BİR HEYECAN VE MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAKTIR"

Avdagiç, yeni kabinenin özel sektörün beklentilerinin ötesinde, Türkiye'ye yeni vizyon ve marka değerleri kazandıracağını, 20 yılın üzerine gelecek 100 yılı inşa edeceğini belirterek şunları kaydetti:

"İş dünyamız için yeni bir heyecan ve motivasyon kaynağı olacaktır. İş dünyası olarak yakın çalışma içinde olduğumuz Ticaret, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımızla yeni dönemde daha da verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak ekonomi yönetimine gereken katkıyı vereceğiz.

Şimdi iş dünyası ve hükûmet hep birlikte, önümüzdeki 5 yılı ‘ekonomide dünya birinci liginin kalıcı oyuncusu’ olacağımız bir fırsata çevirmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın 21 yılda ortaya koyduğu icraatlar ve liderlik, bize gereken güç ve güveni veriyor, istikrarı sağlıyor."

ORHAN AYDIN: TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞA EDECEK KADROLARA OLAN İNANCIMIZ TAM

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabinesini değerlendirirken, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok deneyimli bir lider. Türkiye Yüzyılı'na yakışır kadroların ince eleyip sık dokunarak oluşturulduğu aşikar. Özellikle enflasyonla ve faizle mücadeleden taviz verilmemesini bekliyor, 'üreterek büyüyen Türkiye' hedefinden vazgeçilmemesini temenni ediyoruz. Omuzlarında yük ağır, sorumlulukları büyük, Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek kadrolara olan inancımız tam. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

"MEHMET ŞİMŞEK GİBİ ÇOK DENEYİMLİ BİR İSMİN GETİRİLMESİ PİYASALARCA ÇOK ÇABUK KABUL GÖRECEKTİR"

ASKON'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarını sürekli eser siyaseti üzerine yürüttüğünü vurgulayarak, "Bunca tecrübenin ardından Türkiye Yüzyılı kavramı içinde eser siyasetinin yanında Cumhuriyet'in 100. yılında Türk mührünü cihana vuracak bir Türkiye'den bahsedilmektedir. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı'mız yılların deneyimiyle şüphesiz yeni kabinesini oluşturmuş gözüküyor. Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden genç bir ismi bakan yapmasından da bunu rahatlıkla görebilmekteyiz. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek gibi çok deneyimli bir ismin getirilmesi piyasalarca çok çabuk kabul görecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"ÜRETEREK BÜYÜYEN TÜRKİYE HEDEFİNDEN VAZGEÇİLMEMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Önceliğin enflasyon ve ülkenin yeniden inşası olması gerektiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Yeni kabinenin öncelikleri arasında halkın alım gücünü yükseltecek uygulamalara ağırlık vererek öncelikle enflasyonu tek hanelere düşürmek olacaktır. Deprem bölgesi yeniden inşa edilirken deprem bölgesinde yer alan Türkiye'nin genelinde de inşa çalışmaları yürütülecektir. Buna mukabil yatırım ve üretim odaklı ekonomi modelimiz ile daha çok üreten ve ürettiğini daha çok pazara sunabilen bir Türkiye’yi beklemekteyiz. Yine ha keza küresel bağlamda denge siyaseti gözeterek önceliklerimizden taviz vermeden gelişmiş ülkelerle entegre bir şekilde ticaretimizi artırılmalı ve ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmeliyiz."

Faizle mücadeleden taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Aydın, "Türkiye tüm dünyaya rüştünü ispatlamış bir ülkedir. Eskisinden çok daha saygı ve kabul görecektir. Prangalarından kurtulmuş kendi hür politikalarını uygulayabilecek kapasitededir. Bu nedenle iş insanları olarak faizle mücadeleden taviz verilmemesini ve 'üreterek büyüyen Türkiye' hedefinden vazgeçilmemesini temenni ediyoruz. Bütün bu dinamikler ve bilinçle çalışacak kadroların başarılı olacağına inancımız tamdır. Yeni kabinenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

ALİ KOPUZ: ÜYELERİMİZİN SORUNLARINA ÇARE BULABİLECEK YETKİNLİKTE İSİMLER"

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İSTİB'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kopuz, yeni kabinenin, Türkiye'nin son 21 yılına damgasını vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına en güçlü şekilde başlamasını sağlayacak nitelikte isimlerden oluştuğunu vurguladı.

Kopuz, iş dünyası olarak, açıklanan yeni kabinenin istihdam, katma değerli üretim ve ihracat sayesinde, nitelikli büyüme ve refah artışı yolunda büyük icraatlar yapacağına olan inançlarının tam olduğunu belirterek, "Ekonomi yönetimindeki yeni bakanlarımızın bugüne kadar üstlendikleri görev ve tecrübeleriyle rüştünü ispat etmiş, iş dünyasını ve reel sektörü de çok iyi bilen, bizim de kendilerini çok iyi tanıdığımız isimlerden oluştuğunu görüyoruz. Her biri, görev yaptığımız iş dünyasının kuruluşlarında temsil ettiğimiz üyelerimizin sorunlarına çare bulabilecek yetkinlikte isimler." ifadelerini kullandı.

Kopuz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İş dünyası ile kamunun icraat makamı arasındaki güçlü bir uyum sağlayacağına inandığım bu yeni kabine sayesinde çok verimli çalışmaların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Ülkemizi ileriye taşıyacak tüm icraat alanlarının yanı sıra bizim faaliyetlerimizin temelini oluşturan yatırım ortamının iyileştirilmesi, tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılması, katma değerli ihracatın payının daha yukarıya taşınması yolunda atılacak tüm çalışmalarda kararlılıkla yanlarında olacağız."

OLPAK: MİLLETİMİZE VE İŞ DÜNYAMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, millet iradesiyle bir kez daha seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlayan yeni görev dönemini tebrik ettiğini belirterek, "Bu akşam açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Önceki dönem bakanlarımıza çalışmaları için teşekkür ediyor, yeni dönem bakanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bakanlarımızla pozitif gündem odaklı bir işbirliği içerisinde ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

BAHÇIVAN: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I VE KABİNE ÜYELERİNİ KUTLUYORUM

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan da yeni bir icraat döneminin başladığını hatırlatarak, "Kaybedecek vaktimizin hiç olmadığı gerçeğinden hareketle; ülkemizin ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin önceliğinin ekonomi ve üretim hayatımızdaki sorunların çözümü olması gerektiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve kabine üyelerini kutluyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Görevlerini devreden bakanlarımıza da ülkemize verdikleri kıymetli hizmetler için teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Özgürlük Heykeli'nin İçinde Ne Var?
Özgürlük Heykeli'nin İçinde Ne Var?

"Dünyayı Aydınlatan Özgürlük" olarak adlandırılan Özgürlük Heykeli'ne hepimiz aşinayızdır. 1886 yılında Fransa'nın bir armağanı olarak Amerika'nın kucakladığı bu heykelin içinde ne olabilir peki?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu