USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Hastaları Gizlice Öldüren Katil Hemşirenin Ürkütücü Öyküsü

Danimarkalı gece hemşiresi Christina Aistrup Hansen, 2012 ve 2015 yılları arasında, çalıştığı hastanenin “Ölüm Şeytanı” hâline geldi. Çalışma arkadaşının şüpheleri sonucu yakalanan katil hemşirenin hikâyesi ise gerçekten kan dondurucu.

Hastaları Gizlice Öldüren Katil Hemşirenin Ürkütücü Öyküsü
22-05-2023 23:17
Google News

Bu ÖZETİ| sene, Netflix’te “The Nurse” adlı dizinin yayınlanmasıyla Christina Aistrup Hansen vakası tekrar gündeme geldi. Katil hemşireyi konu alan mini dizi, olayla ilgili merakları bir kez daha uyandırdı. 

Hazırsanız; hastane koridorlarında adeta bir Azrail gibi dolaşan Christina’nın neden böyle bir şey yaptığına, nasıl yakalandığına ve şu an nerede olduğuna hep beraber bakalım. 

Dışarıdan bakıldığında başarılı bir hemşire profili çiziyordu.

gerçek suç

Christina Aistrup Hansen, 2016 yılında Danimarka'daki Nykøbing Falster Hastanesi'nde gece hemşiresi olarak çalışıyordu. Dışarıdan bakıldığında, başarılı ve acil durumlarda nasıl müdahale etmesini bilen bir hemşireydi. Ancak sorun şu ki acil durumları kendi yaratıyordu.

Katil hemşire, geceleri hastalara yüksek dozda morfin ve diazepam veriyordu. Hastalar, maddelerin etkisiyle ölümle burun buruna geldiğinde ise onları kurtarıyordu. Bir süre sonra, meslektaşı Pernille Kurzmann Larsen bu durumdan şüphelenmeye başlamıştı.

Hastanede çalışan birçok kişi şüphelenmişti ancak kimse birbirine söylememişti.