USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Çin, 2030'dan Önce Ay'a Astronot Gönderecek

ABD'yle uzay yarışı devam eden Çin, 2030'dan önce Ay'a astronot göndereceğini duyurdu. Ülkenin ilk insanlı Ay görevinde astronotlar kısa süreliğine yüzeyde bulunacak.

Çin, 2030'dan Önce Ay'a Astronot Gönderecek
29-05-2023 22:03
Google News

Uzay ÖZETİ| yarışı, şirketler arasında olduğu kadar ülkeler arasında da hız kesmeden devam ediyor. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Artemis görevleri kapsamında en erken 2025 yılında astronotları Ay’a göndermek istiyordu.

Bugün ise uzay yarışında ABD ile yarışan Çin’den bir açıklama geldi. Çin İnsanlı Uzay Ajansı, Ay’a 2030 yılına kadar astronot göndereceklerini resmen açıkladı.

Ay yüzeyinde kısa süreliğine kalınması planlanıyor

Ajansın yöneticilerinden Lin Xiqiang, bugün Jiuquan şehrinde düzenlenen bir konferansta ülkenin 2030’dan önce Ay’a insan gönderme hedefinin bulunduğunu duyurdu. Xiqiang, Çin’in Ay yüzeyinde kısa süreli kalmayı planladığını söylerken görevin insan-robot ortaklığında bir keşif olacağını da ekledi

Çin’in bu hamleleriyle ABD ve Çin arasındaki uzay yarışı daha da kızışmaya başladı. Her iki ülkenin de Ay’da koloni kurma planları bulunuyor. Çin de bugünkü planlarıyla ABD ve Rusya gibi dişli rakiplerine yetişmede kararlı gibi görünüyor. Ülke, yıllar içinde Ay’dan örnek getirme, Mars görevleri ve Tiangong istasyonu gibi başarılı işlere imza atıyordu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla, en az bakım maliyetine sahip marka oldu!
Tesla, en az bakım maliyetine sahip marka oldu!

Gelen son bilgilere göre, Tesla Amerika'da en düşük bakım maliyetine sahip marka oldu. İşte en önemli ayrıntılar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu