USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'nin samimiyetsizliğini gözler önüne serdi: Helalleşme 'bize oy verene kadar'!

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Oğuz Üçüncü, Haber7 stüdyosuna konuk oldu. 28 Mayıs ikinci tur seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Üçüncü, önemli açıklamalarda bulundu.

CHP'nin samimiyetsizliğini gözler önüne serdi: Helalleşme 'bize oy verene kadar'!
19-05-2023 18:58
Google News

Haber7 – ÖZETİ| ÖZEL

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Oğuz Üçüncü, Haber7 Muhabiri Müge Çakmak'ın sorularını cevapladı.

Almanya doğumlu olan ve bugüne kadar Avrupa Milli Görüş (İGMG) teşkilatlarında sırasıyla Şube Gençlik Başkanlığı, Gençlik Bölge Yürütme Kurulu Üyeliği, Genel Merkez Gençlik Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği ve İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Üçüncü, önemli açıklamalarda bulundu.

SORU: 14 Mayıs'taki seçimler yurt dışındaki seçmenler sandığa büyük bir ilgi gösterdi. Bu ilgi 28 Mayıs’ta da devam eder mi?

Tablo neydi önce onu hatırlayalım. Yüzde 53 takriben bir katılımlı 1 milyon 840 bine yakın insanımız oy kullanmış oldu. Bu özellikle 2014 senesinden bu yana rekordur. İnsanımızın sandıkların ayağına gitmesi meselesi olarak tercüme ediliyor. Ancak yer yer 250 kilometre 300 kilometre yol almanız gerekiyor sandık başına gitmek için. Zahmetlere katlanmanız gerekiyor. İnsanımız bu imkân ve fırsatı sevdi, değerlendirdi ve 1 milyon 840 bin insanımızın 1 milyondan fazlası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oyunu vermiş oldu. Bu da buradaki oyla kıyaslandığında yine rekor çünkü yüzde 58’e tekâmül ediyor aşağı yukarı. Bunun ülke ülke dökümünü yaptığımız zaman daha da farklı manzaralar ortaya çıkıyor. Ağırlıklı olarak oy vermiş olan Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve Belçika da Cumhurbaşkanımızın oy oranı yüzde 70’in üzerinde. Yer yer rekor kıran bazı konsolosluk bölgelerimiz var yüzde 78’de Cumhurbaşkanımıza destek vermiş olan bölgelerimiz var. Dolayısıyla bu sadece oy verme imkânından ziyada aynı zamanda yurt dışında Cumhurbaşkanımızın seçimiyle ilgili ciddi bir iradenin ortaya konmuş olduğunu da gördük. Bunun da Türkiye’de dikkat çektiğini gördük. Görüyoruz seçim gecesini tekrar hatırlayacak olursak bu özellikle vurgulandı yurt dışındaki oyların etkisi yurt dışındaki insanımızın siyasi iradesine sahip çıkma meselesi yer yer siyasi tartışmalara neden oldu.