USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'li isimden skandal çağrı: Trakya Türkiye'den ayrılsın!

Skandal bir çıkışta bulunan CHP'li Büyükçekmece Meclis Üyesi Eren Savaş, 7'li koalisyonun seçim hezimetinden sonra Trakya bölgesinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini savundu.

CHP'li isimden skandal çağrı: Trakya Türkiye'den ayrılsın!
31-05-2023 18:44
Google News

Haber7 

Bölücü ÖZETİ| terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yol yürüyen 7'li koalisyonun yaptığı siyaseti sorgulamak yerine milleti suçlamaya başlayan CHP'den skandal bir çıkış geldi. 

“TRAKYA'NIN AYRILMASI DAHA DOĞRU OLACAK”

CHP'li Büyükçekmece Meclis Üyesi Eren Savaş, Trakya'nın Türkiye'den ayrılması için çağrıda bulundu. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP'li Savaş, "Trakya'nın ayrılması daha doğru olacak. Her koyun kendi bacağından asılsın. Kimse kimsenin kaderi ile oynamazın." ifadelerini kullandı. CHP'li Savaş başka bir paylaşımında ise "Bay bay Türkiye Cumhuriyeti" diye yazdı.

DAHA ÖNCE DE "İZMİR AYRILSIN" AÇIKLAMASI YAPMIŞLARDI

2016'da dönemin CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmirlilerin gerekirse Türkiye'den ayrılarak Avrupa'ya girmeye hazır olduğunu söyleyerek, "İzmirliler Avrupalı olmaya hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa'ya açılan bir kapı gibi. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır" demişti.