USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: ABD elçisini boş verin, Amerikan Başkanı'nı kimse sallamıyor Türkiye'de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa'da katıldığı sahur programında, 'Amerikan Büyükelçisi'ni boş verin, Amerikan Başkanı'nı Türkiye'de kimse sallamıyor' dedi.

Bakan Soylu: ABD elçisini boş verin, Amerikan Başkanı'nı kimse sallamıyor Türkiye'de
16-04-2023 08:53
Google News

İçişleri ÖZETİ| Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu sahur programına katıldı.

Programda konuşan Süleyman Soylu, 21 yıldır AK Parti ve bu kadroların Türkiye'de büyük bir devrimin imzasını attığının altını çizdi. Amerikan Büyükelçileri'nin söyledikleri lafların önceden hükümetin kimyasını bozduğunu söyleyen Soylu, "Tam 21 yıldır AK Parti ve bu kadrolar Türkiye'de büyük bir devrimin altına imza atıyorlar. Atmamış olsaydınız bir fiskeyle, hani bazen Amerikan büyükelçileri çıkıyor, laflar söylüyor. Hükümetin kimyası bozuluyor idi. Öyle değil mi? Hükümetin kim? Yani şimdi Amerikan Büyükelçisi'ni boş verin, Amerikan Başkanı'nı Türkiye'de kimse sallamıyor. AK Parti Türkiye'yi o noktaya getirdi. Dertleri tam bu. Birçok badirelerden geçildi. 27 Nisan'da denediler. Muhtara verince karşısına belki de demokrasi tarihimizin en kimlikli çıkışı ortaya konuldu. Gezi olaylarında 3,5-4'tü faiz? Ne dediler? İşte İstanbul Havalimanı'nı yapmayın. Niye? Çünkü dünyanın en büyük istasyonlarından birisi olacak. Orta Doğu, Afrika, Avrupa dünyanın en önemli istasyonlarından birisi olacak. Avrupa'nın pabucu dama atılacak, yapmayın. Kime söyletiyorlar bunu? Bu ülkede yetişen evlatlarımıza. Doğru mu? İki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapmayın. Niye yapmayacağız? Çünkü tırlarımız, kamyonlarımız şehrin dışından geçerse ticaretimizi daha rahat bir şekilde yapabiliriz. Üçüncü köprüye ihtiyacımız var. İstanbul sıkışmış. Yaptık mı? İstanbul Havalimanı'nı yaptık mı? Yaptık" ifadelerini kullandı.

Deprem konutları hakkında konuşan Soylu, "Mesela deprem konutları var yapılıyor, kimse Kılıçdaroğlu yapar diyor mu? Kimse Tayyip Erdoğan yapamaz diyor mu peki? Herkes ne diyor, yaparsa Reis yapar diyor" dedi.

"Çok büyük başarılarla Türkiye'nin alt yapısını o kadar güçlendirdiniz ki bir fiskeyle Türkiye'nin yıkılamayacağını bütün dünyaya kabul ettirdiniz" diyen Soylu, "Bugün Atak helikopteri yapıyor muyuz? Bugün İHA, SiHA yapıyor muyuz? Bugün terörle mücadelede başarılarımızın en önemli sebebi, asker ve jandarmada profesyonelliğe geçmemiz. Şimdi 2 bin metreden istediğini attığını vurabilen güçlü bir kadroya sahibiz. Hem İHA'larımız var hem SİHA'larımız var hem KIZILELMA'larımız var hem AKINCILAR'ımız var hem de profesyonel yapıda evlatlarımız ve kahramanlarımız var" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Soylu, "Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde biz Ayasofya'da sadece namaz kılmıyoruz. İnsanlar ibadet etmiyor. Dünyaya bayrak çektik biz Ayasofya ile. Siz ne yaptınız? Tayyip Erdoğan ne yaptığını biliyor. Bunlar hayal edemeyeceğimiz gelişmelerdi. Herkesin birbirine sus, sakın bunları konuşma dediği gelişmelerdi. Araba üreteceğiz biz. Araba üretecek kim varsa, adamı kafasından ters çevirirlerdi Türkiye'de. Bugün Kılıçdaroğlu diyor ki 'geziyor, siyaset yapıyorlar TOGG'larla beraber.' Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, biz bu seçimi bu milletimizin o yüksek ferasetiyle o kadar güçlü kazanacağız ki bu millet Kemal'e de bay bay diyecek. Bize gitsinler diyorlar. Biz gideceğiz de kim gelecek? Aile yapımızı bozmak isteyen her belediyede acaba bir LGBT bürosu kursak da bu milletin aile yapısını bozsak diye çaba harcayan ve özellikle LGBT'ye karşı yapılacak her şeye iktidara gelince yasak edileceklerini ifade eden ya o zaman ilk önce kendi evinden başla kardeşim. Bu milletin huzuruyla, ailesiyle, aile yapısıyla ne uğraşıyorsun ya? Kendi evinden başla. Madem aynı cinslerin evliliğini istiyorsun, kendi evinden başla. Bu milletin başına niye musallat oluyorsun. Müslümanlığımıza, inancımıza, değerlerimize, milliyetimize, geleneğimize niye musallat oluyorsun ya? Madem bu işe meraklısın. Hadi belediyeleri yapsalardı ya. Öyle fırsat vermeyiz. Biz gideceğiz. Bu LGBT'ciler gelecek. Aynı cinslerin evlenmesini isteyenler gelecek. Tövbe estağfurullah ya" diye konuştu.

KATO DAĞI ANISI

Soylu, Kato Dağı'nda Aydoğan Aydın Paşa ile olan anısını şöyle aktardı:

"Kato Dağı'na çıkmıştık. O zaman Kato Dağı'nda teröristler vardı. Aydoğan Aydın Paşa vardı. Allah rahmet eylesin. Onunla beraber çıktığımızda dediler ki gitmeyelim, çıkmayalım. Çıktık. Kahraman Murat Paşa var şimdi. Adana Bölge Komutanı. O zaman Beytüşşebap'ın alay komutanıydı oraya çıktık. 'Biz bunları buradan söküp atacağız' dedik. Bugün Karabağ'da bir tek terörist yok. Ay yıldızlı bayrak nazlı nazlı dalgalanıyor. Tendürek Dağı'nda terörist yok. Cudi Dağı'nda, Gabar'da Allah'a hamdolsun. Bugün birçok alan tertemiz, burada söylüyoruz. Türkiye Yüzyılı ne demektir biliyor musunuz? Başlamadan önce Allah'ın izniyle o dağlarda bir tek terörist kalmamasını temin etmek demektir. Bugün 88 terörist var. 3 binden geliyoruz 15 Temmuz'dan sonra. Bir gün Tunceli'ye gittik. Güvenlik toplantısına. 6 yıl oluyor. O zaman yollar kesiliyor. Tunceli-Pülümür yolu işlemiyor. Kesiyorlar tırı yakıyorlar. 'Yani biz buranın hakimiyiz' demek istiyorlar. Alıyorlar insanları sorguluyorlar. Aynısı Çaldıran yolunda var. Aynısı Diyarbakır-Lice-Bingöl yolunda var. Biz de içimize dert ediyor. Kalktık gittik. Konuştuk. Bir terör toplantısı yaptık. Değerlendirmeleri yaptık. Kafamı kaldırdım. Bugünkü Genelkurmay Başkanımız Yaşar Güler Paşa o gün çok başarılı bir askerdir. Jandarma Genel Komutanı dedim ki 'Paşam dedim biz bu Tunceli-Pülümür yoluna gidelim' dedim. Herkes bu adam kafayı mı yedi diye baktı. Dediler ki 'Efendim helikopter kalkmaz oraya' 'Helikopterle gitmeyeceğiz, vatandaş gibi' dedi. 'Biz oraya gidemeyiz, tedbir almadık' dediler. Dedim ki eğer bu ülkenin İçişleri Bakanı, bu ülkenin bir yoluna gidemiyorsa bu gidemiyorsa bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapmasın. Bu kadar açık.

Yolu baştan aşağıya bir gezdik. En ortasına geldik. Tekrar geri döndük. Orada Reşat Paşamızla komutanlarımızla oturduk ne yapabiliriz diye düşündük. Tunceli'den Pürümür'e kadar o vadinin bütün her tarafını 23 kuleyle donattık. 3,5 ayda kuleleri bitirdik. O gün bugündür Tunceli-Pülümür yolundan herkes özgür ve hür bir şekilde geçiyor. Geçen ay etkisiz hale getirdiklerimizle beraber Tunceli'de terörist kalmadı. Orayı da temizlemiş olduk. Bugün Tunceli'de turizm var, eğitim var, sağlık var, huzur var ve sadece PKK değil, DHKP-C, TKP/ML hepsini tasfiye ettik. Şimdi Munzur'un tepesiyle Erzincan arasında 3 terörist var. Onları yakalayacağız veya teslim olacaklar."

Türkiye'nin her alanda büyük başarılara imza attığını ifade eden Soylu, "Bütün bu teknolojiler sayesinde İHA-SİHA'yı çıkardık. Üstlerini orayı da takip ettik. Dedim ki yıllar önce 'Şimdi bunlar İHA'ları SİHA'ları bilmiyor ya. Göreceksiniz bunlara adım attırmayacağız' dedim. Benle PKK'cılar ve bu CHP'lilerin önemli bir bölümü o dönem dalga geçti. Bu ne anlar bu işlerden diye. Bugün kaçacak delik arıyorlar. Hadi gezsinler dışarı çıkanı tepeliyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

"Biz gideceğiz tamam biz gideceğiz. Kim gelecek? Irak'ın kuzeyinde operasyon yapıyoruz değil mi? Suriye'nin de kuzeyinde operasyon yapıyoruz. Niçin? Bir terör devleti kurmak istiyorlar. Nereden? Hakkari'nin karşısındaki Harbuk'tan Hatay'ın karşısındaki Afrin'e kadar bir terör devleti. Kurmak istiyorlar mı? Başlarında kim var? Amerika. Adamların askerleri şurada Amerikan bayrakları var. Orada ring atıyorlar. Bir de adamlarından etkisiz hale getirdiğimiz zaman onlarla beraber ağlıyorlar. O kadar birbirlerine inanmışlar. Ya siz ne kadar inanırsanız inanın ya. Topunuz bir araya geldiniz Çanakkale'yi geçemediniz. Topunuz bir araya geldiniz bu ülkeyi teslim alamadınız ya ne kadar inanırsanız inanın. Ne diyor Kılıçdaroğlu? Diyor ki öyle diyor 'operasyon moperasyon olmayacak' Nerede olmayacak? Irak'ın kuzeyinde. Nerede olmayacak? Suriye'de. Peki orasını biz güvenli bölge haline getirdik. Orada şu anda 6 milyon Suriye'den alt bölgelerden oraya gelen insanlar var. Onlara briket evler yaptık. 100 bin tane yetmedi her türlü meseleleriyle ilgileniyoruz. O ne olacak? PKK'dan kaçtıkları için. Öyle mi? DEAŞ'tan kaçtıkları için oradalar. Rejimden korktukları için ordalar. Onlar da Türkiye'ye gelecekler altı milyon insan. Bakın şu anda Türkiye çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. HDP'nin PKK'nın bir Cumhurbaşkanı adayı var mı? Yok. Peki kimi destekliyorlar? Bunu bütün Türkiye biliyor mu? Herkes biliyor mu? ve bunu açık açık yapıyorlar. Ondan sonra diyorlar ki Kuzey Irak'taki Suriye'deki operasyonlar bitecek. İç güvenlik operasyonları bitecek. Oradaki kayyumlar kalkacak, kayyumlar kalkacak da ne olacak? Biz belediyeciliği CHP yapıyor kayyum mu atıyoruz? Başka partiler yapıyor, kayyum mu atıyoruz? Hayır. Kim belediyesindeki paraları teröre harcıyorsa, bu Diyarbakır anneleri niye orada oturuyor ya?"

"DİYARBAKIR ANNELERİ HDP'Yİ KAPATTI"

Soylu, şunları söyledi:

"Size bir şey söyleyeyim. Diyarbakır Anneleri HDP'yi kapattı Allah'ın izniyle. Anayasa Mahkemesinin alacağı kararını hiçbir hükmü yoktur. Anayasa Mahkemesi'nden önce Diyarbakır anneleri oturdular, HDP binasının önünde HDP'yi seçime sokmadılar. Şimdi ne yapacak? Diyor ki tutsakları diyor, tutsak kimmiş? Apo tutsakmış, Selo tutsakmış öyle mi? Doğru mu? PKK'cılar tutsakmış, ne yapacaklar? Serbest bırakacaklar. Nereyi serbest bırakacaklar başka? 15 Temmuz darbesini yapanları serbest bırakacaklar. Yetmedi. İki yıldan beri her yeri dolaşıyorlar. yani darbeyi yapanları tekrar devletin içine getirecekler. Planları belli bu talimatları kim veriyor? Beraber oturdukları büyükelçiler veriyor. Önlerinde bağdaş kuruyorlar. Ellerini bağlıyorlar ve bu talimatları alıyorlar. Ben söylüyorum. Cevap da veremiyorlar. Ya diyorum ki sen bu adamını gönderdin bu büyükelçiyi. Adam şunu söyledi. Madde madde sıraladım. Diyemiyor ki ben göndermedim. Ben göndermedim dese. Nelerin çıkacağını biliyordu onun için."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İddia: iPadOS 18'le iPad'lere Hesap Makinesi Gelecek
İddia: iPadOS 18'le iPad'lere Hesap Makinesi Gelecek

MacRumors'ın iddiasına göre Apple, iPadOS 18 ile 14 yıllık inadından vazgeçecek ve iPad'lere çok istenen hesap makinesi uygulamasını getirecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu