USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Arabayı Yanlış Viteste Kullanırsak Başımıza Neler Gelir?

Araba kullanırken doğru vites seçimi oldukça önemlidir. Arabanın yanlış viteste kullanılması hem araç için hem de sürücüler için birçok olumsuz sonuca neden olabilir.

Arabayı Yanlış Viteste Kullanırsak Başımıza Neler Gelir?
24-03-2023 14:38
Google News

Arabaları ÖZETİ| kullanmayı öğrenirken en önemli şeylerden biri de vitesleri zamanında, doğru şekilde nasıl değiştireceğimizi kavramaktır. Bunun amacı, sürüş esnasında hem sürücünün hem de arabanın daha konforlu şekilde seyahat etmesini sağlamaktır.

Fakat kötü alışkanlıkları edinmek, onlara alışmak dünyanın en kolay şeylerinden biridir. Onlarla yaşadıkça, onları durdurmak gittikçe zor bir hal alır. İşte sürüş esnasında rahat olmak için yaptığımız hatalar da bırakılması zor ve zararlı alışkanlıklar arasında yer alıyor. Bu hatalardan biri de aracı yanlış ya da uygun olmayan devirde kullanmak oluyor.

Bu durum, hem otomatik hem de manuel vitesli araçlar için geçerlidir.

otomatik vs manuel

Şanzıman, bir aracın en önemli parçalarından biridir. Bu bileşen, arabanın motorunun yanma gücünü tekerlekleri sürmek için gerekli olan momentuma dönüştürmekten sorumludur. Manuel arabaların aksine, otomatik şanzımanlı arabalarda debriyaj bulunmaz. Ancak her iki şanzıman da dişlilere sahiptir. Bu dişliler, aracın hızını ve gücünü değiştirmek için kullanılır.