USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Fırsatçılara Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem esnasında fahiş fiyat arttırımı yaparak otobüs bileti, deprem çantası ve ilk yardım malzemelerini fahiş fiyata satan işletmeler hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Fırsatçılara Soruşturma
06-02-2023 20:39
Google News

Sabah ÖZETİ| saatlerinde Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından öğleden sonra Elbistan’da yaşanan 7.6 büyüklüğündeki deprem ve hemen arkasından Malatya’da gerçekleşen 6.0 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya başta olmak üzere 10 ilimizde ciddi hasarlar yaşandı.

Enkazdan son anda kurtulan ve soğukta sokakta kalan vatandaşlar sosyal medya üzerinden yardım beklerken bazı işletmelerse utanmadan bu krizi de fırsata çevirmeye çalıştı.

Bazı işletmeler deprem çantası ve çadır gibi ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarına korkunç zamlar yaptı

Depremin hemen ardından çevre illerdeki vatandaşlar ellerinden geldiğince depremzedelere yardımcı olmak için çadır, ilk yardım malzemeleri ve deprem çantası gibi ürünleri satın alarak deprem bölgesindeki insanlara göndermeye başladı. Ancak tabii ki her zaman olduğu gibi bu sefer de krizi fırsata çevirmek isteyen işletmeler internet üzerinden satılan bu ürünlere akılalmaz zamlar yaptı.

Özellikle sosyal medyada tepki çeken 18.000 TL’lik deprem çantası, deprem bölgelerine komşu illerdeki eczanelerde fahiş fiyatlı ilk yardım malzemeleri satılması ve benzeri olaylarsa bir kez daha insanlığın sınıfta kaldığını gösterdi. Ayrıca pek çok firma deprem bölgelerine giden otobüslerin fiyatlarını 10TL yaparken ortalama fiyatı 550 TL olan biletleri 1000 TL’ye yakın fiyattan satmaya çalışan otobüs firmaları da tepki topladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise fahiş fiyatta otobüs bileti ve ürün satışı yapmaya çalışan işletmeler hakkında inceleme başlattı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesinde (AŞTİ) bulunan bazı otobüs firmalarının kasıtlı olan fiyatları 2-3 kat arttırdığının tespit edildiği ve bazı e-ticaret sitelerinde deprem çantası, çadır ve ilk yardım malzemesi gibi deprem anında hayati önem taşıyan malzemelerin fiyatlarının fahiş şekilde arttırıldığını tespit ettikleri açıklandı. Bu fiyat arttırımına giden firmalar ve işletmeler hakkında inceleme başlatıldığı ve konuyla ilgili olarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatların verildiği de açıklandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Taksiler Neden Sarı Renklidir?
Taksiler Neden Sarı Renklidir?

Geçmişten bugüne gördüğümüz her görüntüde taksilerin renklerinin senelerdir aynı olduğu dikkat çekiyor. Bunun sizce özel bir sebebi olabilir mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu