USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Anadolu Ajansı'ndan İmamoğlu'na tazminat davası

Anadolu Ajansı, 14 Mayıs gecesi, 'Biz öndeyiz, AA'ya aldanmayın onlar yalancı insanlar' diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Anadolu Ajansı'ndan İmamoğlu'na tazminat davası
01-06-2023 16:58
06-08-2023 11:02
Google News

İmamoğlu'nun ÖZETİ| yalanı gerçeği ortaya çıkardı! İşte Erdoğan farkı

GALERİNİN DEVAMI <p><span data-style=<p>2019 yılından beri sadece 2 durağının açılmasıyla projenin tamamlanması beklenen ancak CHP’li yönetim tarafından 4 yıldır geciktirilen Dudullu-Bostancı metro hattının açılışında konuşan İmamoğlu, kendisinin 46 kilometre metro inşa ettiğini iddia etmişti. </p><p>Ancak İmamoğlu, daha önce yaptığı açıklamada ise kendisinin 13,27 kilometre, Recep Tayyip Erdoğan’ın 3,95 kilometre, Kadir Topbaş’ın 7,55 kilometre metro inşa ettiği yalanını savundu. İmamoğlu, elindeki pankartı göstererek en az metro projesini Erdoğan'ın yaptığını iddia etti.</p><p>Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, daha önce öne sürdüğü iddiasına cevap vererek İmamoğlu’nu yalanlayan bir açıklamada bulundu. Bakanlık, göreve gelmeden önce 630 kilometre metro vaadi veren İmamoğlu’nun sadece 7,24 kilometre metro inşa ettiğini gözler önüne serdi. Ayrıca Bakanlık, Erdoğan’ın 12 kilometre ve Kadir Topbaş’ın 142,88 kilometre metro inşa ettiğini açıkladı.</p><p>İmamoğlu’nun ortaya attığı yalanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti’nin metro atılımları yeniden gündeme geldi. AK Parti, 21 yıllık iktidarında metro devrimi yaptı. İşte o inşa edilen metrolardan bazıları:</p><p><span data-style=<p>Günde 600 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip yeni metro hattı 3,3 kilometreden oluşuyor.</p><p>Üç istasyonu bulunan hattın ikinci istasyonunda Adliye’den Başkentray’a aktarma yapılabilirken son istasyonunda da Kızılay’dan Batıkent, Çayyolu ve Ankaray metro hatlarına geçiş imkanı sağlanıyor.</p><p><span data-style=<p>22 Ocak’ta açılışı yapılan ve açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan <p>Yapımıyla ilgili önemli bilgiler veren Erdoğan, “Aynı anda 10 tünel delme makinesi kullandık. Kendi içinde pek çok rekora imza atılan metro inşaatı süreci yerli ve milli olarak milletimize kazandırılmıştır. Hızlı tren konforuyla işleyecek bu metronun sinyalizasyonunu TÜBİTAK iş birliği ile Aselsan gerçekleştirdi.” diye konuştu. </p><p><span data-style=<p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptıkları Başakşehir-Kayaşehir metro hattı projesiyle 325,5 kilometreye ulaştığını açıkladı.</p><p><span data-style=<p>Hattın ikinci etabı ise Ekim 2018’de faaliyete girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından açılışı yapılan Ümraniye-Çekmeköy/Sancaktepe Metro Hattı ilk günde 334 sefer yaparken, 179 bin 612 yolcu kullandı.</p><p><span data-style=<p>Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray’ın Pendik-Gebze kısmı 2012’de, Sirkeci-Halkalı ile Haydarpaşa-Pendik kısımları 2019’da hizmete alındı. </p><p><span data-style=<p><span data-style=<p><span data-style=<p><span data-style=

Anadolu Ajansı, Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinin yapıldığı 14 Mayıs gecesi “Biz öndeyiz. AA’ya aldanmayın, onlar yalancı insanlardır” diyerek ajansı suçlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ajans avukatlarının Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, İmamoğlu’nun asılsız iddia ve paylaşımlarla alenen hakaret ve halkı tahrik ederek Anadolu Ajansı’nı hedef gösterdiği ve itibarına saldırıda bulunduğu belirtildi.

İmamoğlu’nun açıklamaları nedeniyle bazı abonelerin Anadolu Ajansı ile işbirliğini sonlandırdığı belirtilen dilekçede, ajansın ticari zarara uğradığı vurgulandı. Dilekçede İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından sosyal medyada ajansı hedef alan hakaret içerikli birçok paylaşım yapıldığı belirtildi, bunun da manevi zarara yol açtığı ifade edildi. Anadolu Ajansı manevi zararlarının tazmini için İmamoğlu’dan 100 bin liranın tahsilini istedi.

İmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalarİmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalar

Sandığı ilk terk eden İmamoğlu oldu: Seçimi kaybetti, İstanbul'u hatırladıSandığı ilk terk eden İmamoğlu oldu: Seçimi kaybetti, İstanbul'u hatırladı

Seçim sonucu sonrası İmamoğlu çark etti: İnancım gereği öyle dedimSeçim sonucu sonrası İmamoğlu çark etti: İnancım gereği öyle dedim

CAN GÜVENLİĞİ HEDEF ALINDI

Dilekçede dikkat çeken diğer unsur AA çalışanlarının seçim günü karşı karşıya kaldığı saldırılar oldu. İmamoğlu’nun gerçek dışı ve provokatif söylemleri nedeniyle sahada görev yapan AA çalışanlarının töhmet altında kaldığı vurgulanan dilekçede, İBB Başkanının açıklamaları üzerine sandık başında veri toplayan bazı AA çalışanlarının sözlü ve fiili saldırıya uğradığı ifade edildi.

CHP'Lİ DOĞAN'IN İFADESİ DİLEKÇEYE GİRDİ

Ajans avukatlarının mahkemeye sunduğu dilekçede, İmamoğlu’nun AA hakkındaki açıklamalarıyla toplumsal bir dezenformasyona yol açtığı belirtildi. Ekrem İmamoğlu seçim gecesi oy sayımı sürerken kameraların karşısına geçerek “Öndeyiz” açıklaması yapmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önde göründüğü AA’yı “Yalan söylemekle” suçlamıştı.

İmamoğlu’nun suçlamalarının kabul edilemez olduğu belirtilen dilekçede CHP’nin teknoloji ve siber güvenliğinden sorumlu yetkilisi Sedat Doğan’ın açıklamaları da delil olarak yer aldı. Sedat Doğan kişisel sosyal medya hesabında seçim gecesi CHP’de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve İmamoğlu’nu yalanlayarak “Bizim ekranımızda Kılıçdaroğlu hiçbir zaman kazanmıyordu” demişti. Dilekçede ayrıca AA verilerinin YSK’nın açıkladığı verilerle bire bir örtüştüğü, bu durumun AA’nin verilerinin güvenilirliğini ortaya koyduğu da ifade edildi.

"ÖNDEYİZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM genel seçimlerinin yapıldığı 14 Mayıs gününe İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu Ajansı’nı hedef alan sözleri damgasını vurmuştu. İBB Başkanı İmamoğlu, oyların sayımı sürdüğü sırada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte kameraların karşısına geçmiş, AA verilerinin aksine Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışı önde götürdüğünü açıklamıştı. AA verilerinin doğru olmadığını ifade eden İmamoğlu “Öndeyiz, kazanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ELEŞTİRİ OKLARI İMAMOĞLU'NA YÖNELDİ

İlerleyen saatlerde İmamoğlu’nun açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İBB Başkanı, CHP tabanını yanlış yönlendirdiği ve yalan söylediği gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz de konuk olduğu bir televizyon programında İmamoğlu’na yanıt vermiş, söz konusu ifadeleri nedeniyle İBB Başkanına dava açılacağını açıklamıştı. Karagöz “Atatürk’ten bize emanet kalan bu kurumun itibarını korumak genel müdür olarak benim vazifemdir” demiş, “2500 arkadaşım, gece gündüz çalışarak Anadolu Ajansının itibarlı bir kurum olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Buna rağmen birisi hala manipülasyon yapıyorsunuz diyorsa tabii ki dava açacağız” ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu bu eleştiriler üzerine ikinci tur oylamanın yapıldığı 28 Mayıs gecesi kameralardan uzak durmuş ve açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

TAZMİNAT GELİRİ SEMPOZYUMA HARCANACAK

AA yönetimi İmamoğlu’ndan elde edeceği tazminat tutarını, ileride düzenlenmesi planlanan Yalan ve Dezenformasyonla Mücadele sempozyumunun masraflarını karşılamak için kullanacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Terraform Labs ve Kurucusu Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu
Terraform Labs ve Kurucusu Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terraform Labs şirketi ile kurucusu Do Kwon hakkında talep ettiği cezayı mahkemeye sundu. Davalılar ise daha az tazminat ödemek istiyorlar.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu