Süleyman Soylu'dan 'YSK' açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, “Sayın Kılıçdaroğlu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz MERNİS üzerinden YSK'ya veri aktarımının teknik detaylarını basın açıklamasıyla anlatacak” dedi.

Politika - 2 yıl önce

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından, YSK tartışmasına ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu.

Soylu yaptığı paylaşımda, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, ‘Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde yok’ ifadeleri bugün Genel Başkan Yardımcıları tarafından yalanlanamadığı için düzeltilmeye çalışıldı. Bu CHP açısından sevindirici bir gelişme olabilir. Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Bazen siyasette konuşma şehveti ve güç zehirlenmesi ile bu tür durumlar yaşanabilir. Bundan vazgeçmek de bir erdemdir. CHP Genel Başkan Yardımcıları bugün yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı’nın ifade ettiği sözlerin doğru olmadığını yani kendilerine YSK'dan daha fazla bilgi olmadığını net bir şekilde ortaya koymuş, ellerinde bulunan bilgilerin YSK'nın siyasi partiler ile paylaştığı seçmen kütüğü bilgisi analizi olduğunu ifade etmeye çalışmışlardır. Aslında bu ‘Bizim Genel Başkanımız yanlış bir cümle söyledi ve biz bunu temin ediyoruz düzeltiyoruz’ demektir. Keşke bunu kamuoyunda seçmen listeleri konusunda büyük bir iddia ile şaibe oluşturmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu yapmış olsaydı ve çağrımıza cevap verip ‘özür dileseydi.’ Halkımız bilgedir inanıyoruz ki bu yanlışın mazur görür özünü kabul ederdi. Bu vesileyle genel başkanlarını düzeltme açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı kardeşimize iki çift sözüm var. Elbette Türkiye ilk kez seçime gitmiyor. YSK tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde seçmen kütükleri, bir seçim döneminde seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler ile iki kez paylaşılır” ifadelerine yer verdi.

Soylu, paylaşımının devamında, “Siyasi partilere bu seçmen listesinin verilmesinin amacı, kontrol etmeleri varsa hatalarını düzeltmesi ve seçim çalışmalarını yapabilmelerinin temini içindir. Anlaşılıyor ki CHP böyle bir çalışmayı ilk kez yapıyor. Elbette ki partililer seçmen kütükleri üzerinden analiz, günümüzün deyimiyle veri madenciliği yapabilirler. Belki Genel Başkan Yardımcısı kardeşimiz eski uygulamayı bilmiyor olabilir. Bugün siyasi partilerin genel merkezlerine verilen listeler biz gençlik kollarındayken ilçe seçim kurulu tarafından seçime girmeye hak kazanan siyasi partilerin ilçe teşkilatlarına gönderildi. Yine her ilçe teşkilatı aynı usulle bu çalışmaları yapardı. Bunun yanı sıra bütün seçimlerde seçmen listesi askıya çıkar. Muhtarlar, seçmenler ve siyasi partiler tarafından bu listeler kontrol edilir. Adres başlık adres yanlışlıkları ve maddi hatalar varsa düzeltilir. Anlıyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu boyundan büyük laf etmiş, partisi de bugün yaptığı açıklamayla usulü bilmeyen Kılıçdaroğlu'nu kurtarmak için uğraşmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz MERNİS üzerinden YSK'ya veri aktarımının tehlikeli detaylarını bir basın açıklamasıyla anlatacak. Belki bu açıklamayı okursanız seçmen kütüklerinde nasıl bir uygulama yapıldığını öğrenir ve bu hataya tekrar düşmemiş olursunuz. Hatırlayabildiğim kadarıyla bir zamanlar İBB aday olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu bilgiçliklerinden dolayı Kağıttepe’de de kendine oy dahi kullanamamıştı” ifadelerine yer verdi.

www.idrak34.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Namlı kimdir, ne iş yapar Nur Tuğba Namlı eşi şirketi ne, nerenin sahibi?

2022-08-08 09:28 - Gündem

Filmlerini herkes biliyor: Ünlü mafya liderinin yapımcı kardeşi Yahya Kılıç kimdir?

2022-08-07 14:07 - Gündem

Bakan Nebati'den Öztrak'ın Kur Korumalı Mevduat sistemiyle ilgili eleştirilerine yanıt

2022-08-12 01:20 - Ekonomi

Buğra Gülsoy eşi kimdir, kiminle evli Nilüfer Gürbüz kimdir, bakın babası kimmiş

2022-08-09 09:21 - Gündem

Duy Beni Leyla kimdir gerçek adı ne, aslında kaç yaşında? Helin Kandemir dizileri

2022-08-11 22:34 - Gündem

Nihat Doğan evlendi mi kiminle evlendi eşi İranlı Arzu Doğan kimdir?

2022-08-10 08:59 - Gündem

11 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller listesi 2022 güncel liste

2022-08-11 09:10 - Gündem

Güzel oyuncu Aslı Enver, yeni sevgilisiyle el ele görüntülendi

2022-08-08 09:44 - Magazin

Duy Beni dizisi Melisa gerçekte kim oynuyor? Sümeyye Aydoğan boyu kaç, dizileri

2022-08-11 21:10 - Gündem

Aşure yaparken tencerenin başında okunacak aşure duası hangisi

2022-08-10 12:24 - Gündem

İlgili Haberler

Hakan Fidan Iraklı mevkidaşıyla görüştü

00:57 - Politika

Özgür Özel, CHP'nin eski genel başkanlarıyla görüştü! Gözler Kılıçdaroğlu'nu aradı

22:57 - Politika

Perinçek'ten 'Kurban Bayramı' mesajı

20:38 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü'nü kutladı

19:58 - Politika

MHP'den Cumhur İttifakı açıklaması

16:42 - Politika

Günün Manşetleri

Fotoğraf çekilirken kayalıklardan düştü! Baba öldü, çocukları tedavi altında

04:58 - Gündem

5 yıl önce boşandığı eski eşi ve sevgilisini öldürdü!

04:53 - Gündem

Gaziantep'te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 5 ölü, 2 yaralı

04:13 - Gündem

Gaziantep'te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 6 ölü, 2 yaralı

04:02 - Gündem

15 yaşındaki kız, sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

01:57 - Gündem