Son 1 Yılın En İyi 10 Animasyon Filmi - Webtekno

Sömestir tatilinde evde oturup canınız sıkılmasın diye, sizler için 2023 yılının en iyi 10 animasyon filmini derledik. Çocuk da olsanız yetişkin de olsanız bu filmler; sizi farklı dünyalara götürecek, maceralara sürükleyecek, yeri geldiğinde duygulandıracak, güldürecek ve d?

Teknoloji - 4 ay önce

2023 yılı animasyon filmleri açısından oldukça verimli ve renkli bir yıl oldu. Usta Miyazaki'nin son filminden tutun, Mario'suna kadar birçok animasyon filmi vizyona girdi.

Bazıları gişede rekorlar kırdı, bazıları eleştirmenlerden tam not aldı, bazıları ise izleyicilerin kalbini kazandı. Peki, bu filmler neler?

Son 1 yılın en iyi 10 animasyon filmi:

Çocuk ve Balıkçıl / The Boy and The HeronÖrümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş / Spider-Man: Across The Spider-VerseSüper Mario Kardeşler Filmi / The Super Mario Bros. MovieSuzumeNimonaNinja Kaplumbağalar: Mutant Karmaşası / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant MayhemTavuklar Firarda: Kurtarma Operasyonu / Chicken Run: Dawn of the NuggetLeoElemental: Doğanın Güçleri / ElementalTroller Hep Beraber / Trolls Band TogetherMiyazaki’nin son şaheseri: Çocuk ve Balıkçıl / The Boy and The Heron

Tür: Fantastik, dram, maceraYıl: 27 Ekim 2023Seslendirmenler: Soma Santoki, Masaki Suda, Kô ShibasakiYönetmen: Hayao MiyazakiIMDb: 7.6

Hayao Miyazaki’nin yönettiği bu fantastik film, Pasifik Savaşı sırasında annesinin ölümünden sonra yeni bir kasabaya taşınan Mahito adlı bir çocuğun, terk edilmiş bir tapınakta yaşayan bir balıkçıl ile arkadaş olmasını anlatıyor.

Mahito, balıkçılın aslında bir ejderha olduğunu ve insanlarla savaşan bir orduya katılmak istediğini öğrenir. Balıkçılın hayallerini gerçekleştirmesine yardım ederken kendisi de savaşın acımasız gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

Örümcek çocuğun yeni maceraları: Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş / Spider-Man: Across The Spider-Verse

Tür: Aksiyon, macera, fantastik, bilim kurguYıl: 2 Haziran 2023Seslendirmenler: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Jake JohnsonYönetmenler: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. ThompsonIMDb: 8.6

Spider-Man: Into The Spider-Verse filminden sonra, Miles Morales’in maceraları kaldığı yerden devam ediyor. Miles, Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelir ve farklı boyutlardan gelen diğer Örümcek-Adamlarla tanışır. Ancak Miles’ın evrenini tehdit eden bir düşman ortaya çıkar. Miles ve arkadaşları, evrenler arası bir yolculuğa çıkarak dünyayı kurtarmak için birlikte savaşırlar.

Video oyunu sevenlerin kaçırmaması gereken: Süper Mario Kardeşler Filmi / The Super Mario Bros. Movie

Tür: Macera, komedi, aile, fantastikYıl: 14 Nisan 2023Seslendirmenler: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack BlackYönetmenler: Aaron Horvath, Michael Jelenic, Pierre LeducIMDb: 7.0

Nintendo’nun en sevilen karakterlerinden olan Mario ve Luigi, ilk kez animasyon filmi olarak karşımıza çıktı. Kardeşler, Prenses Peach’i kurtarmak için Mantar Krallığı’na giderler. Ancak kötü kalpli Bowser, krallığı ele geçirmek için bir plan yapmıştır. Mario ve Luigi, Bowser’ın planını bozmak ve Peach’i kurtarmak için yolda karşılaştıkları arkadaşlarıyla iş birliği yaparlar.

Doğa ile bağlantılı olan bir kız: Suzume

Tür: Macera, aksiyonYıl: 26 Mayıs 2023Seslendirmenler: Nanoka Hara, Hokuto Matsumura, Eri FukatsuYönetmen: Makoto ShinkaiIMDb: 7.7

Suzume, Kyushu’nun sakin bir kasabasında yaşayan 17 yaşındaki bir kızdır. Bir gün, “kapı arayan” gizemli bir genç adamla tanışır ve onu takip eder. Dağlardaki harabe bir binada, yıkımdan kurtulmuş gibi duran bir kapı bulur.

Kapıya dokunduğunda, Japonya’nın her yerinde kapılar açılmaya başlar. Açılan kapılar, diğer taraftaki felaketleri engellemek için kapatılmalıdır. Suzume, kapıların çağrısına uyarak “kapıları kapatma yolculuğuna” çıkar.

Çizgi roman uyarlaması: Nimona

Tür: Aksiyon, komedi, fantastikYıl: 30 Haziran 2023Seslendirmenler: Chloë Grace Moretz, Riz Ahmed, Eugene Lee YangYönetmenler: Nick Bruno, Troy QuaneIMDb: 7.6

Noelle Stevenson’ın çizgi romanından uyarlanan bu film, Nimona adlı genç bir kızın, kötü bir bilim adamı olan Lord Ballister Blackheart’ın çırağı olmasını anlatıyor.

Nimona, istediği şekle girebilen bir metamorf olduğu için, Blackheart’ın planlarını gerçekleştirmesine yardım eder. Ancak Nimona’nın geçmişi ve güçleri hakkında bazı sırlar vardır. Nimona ve Blackheart hem kahraman hem de kötü adam olarak tanımlanamayacak bir maceraya atılırlar.

Kabuklu dostlarımız geri döndü: Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Tür: Aksiyon, macera, komediYıl: 4 Ağustos 2023Seslendirmenler: Micah Abbey, Shamon Brown Jr., Nicolas CantuYönetmenler: Jeff Rowe, Kyler SpearsIMDb: 7.2

Kaplumbağa kardeşler Leonardo, Raphael, Donatello ve Michelangelo; New York’ta gizli bir yaşam sürmektedir. Ancak bir gün Shredder adlı bir kötü adam, şehri ele geçirmek için bir ordu kurar.

Kaplumbağalar, insan dostları April O’Neil ve Casey Jones ile birlikte, Shredder’ı durdurmak için harekete geçerler. Klasik Ninja Kaplumbağalar hikâyesi ama bu arada kaplumbağaların ustası olan Splinter’ın da bir sırrı vardır.

Tavuklar yine kaçıyor: Tavuklar Firarda: Kurtarma Operasyonu / Chicken Run: Dawn of the Nugget

Tür: Macera, komediYıl: 15 Aralık 2023Seslendirmenler: Thandiwe Newton, Zachary Levi, Bella RamseyYönetmen: Sam FellIMDb: 6.4

Chicken Run filminin devamı niteliğindeki bu filmde, tavuklar yeni bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Kaçtıkları çiftlikten sonra özgür bir yaşam sürmeye başlayan tavuklar, bir gün bir fast food zincirinin yeni ürünü olan "nugget"ın peşine düşer. Nugget’ın aslında tavuk etinden yapıldığını öğrenen tavuklar hem kendilerini hem de diğer tavukları kurtarmak için harekete geçer.

Bir kertenkelenin gözünden ilkokul maceraları: Leo

Tür: Müzikal, komediYıl: 21 Kasım 2023Seslendirmenler: Adam Sandler, Bill Burr, Cecily StrongYönetmenler: Robert Marianetti, Robert Smigel, David WachtenheimIMDb: 7.0

Netflix’in yapımı olan bu film, ilkokulun son yılını sınıfın evcil hayvanının gözünden anlatan bir yetişkinliğe geçiş temalı müzikal komedidir. Filmde, Leo adında bir kertenkele, sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve okul hayatı hakkında eğlenceli ve samimi yorumlar yapar. Leo, aynı zamanda, sınıfın kaplumbağası olan en yakın arkadaşıyla birlikte kaçma planları yapar.

Bu sefer de doğa ile uyum içinde yaşayan bir kız: Elemental: Doğanın Güçleri / Elemental

Tür: Drama, macera, komediYıl: 16 Haziran 2023Seslendirmenler: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie Del CarmenYönetmen: Peter SohnIMDb: 7.0

Elemental: Doğanın Güçleri filmi; ateş, su, toprak ve tahta (hava olmasın) halklarının birlikte yaşadığı Element Şehri’nde geçiyor. Hikâye, sert, kıvrak zekâlı ve çabuk parlayan bir genç kadın olan Alev’in, Deniz adında eğlenceli, duygusal, akışına bırakmış bir adamla olan arkadaşlığının, içinde yaşadıkları dünya hakkında Alev’in inançlarına meydan okumasını anlatıyor .

Müzik, macera ve gerçek dostlukla dolu bir yolculuk: Troller Hep Beraber / Trolls Band Together

Tür: Macera, komedi, müzikalYıl: 10 Kasım 2023Seslendirmenler: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Kenan ThompsonYönetmenler: Walt Dohrn, Tim HeitzIMDb: 6.0

Poppy ve Branch, müzik türlerinin farklılıklarını kabul ettikten sonra, yeni bir tehditle karşı karşıya kalırlar. Bu tehdit, müziği yok etmek isteyen ve tüm trolleri köleleştirmek isteyen kötü bir büyücüdür. Poppy ve Branch, diğer trollerle birlikte, büyücüyü durdurmak ve müziği kurtarmak için efsanevi bir yolculuğa çıkarlar.

Bonus: Normalde 2022'de vizyona girdi ama ülkemizde 2023 yılında yayımlandığı için bu güzel filmi listemize koymasaydık olmazdı: 

Macera tutkusu bitmeyen bir kedi: Çizmeli Kedi: Son Dilek / Puss in Boots: The Last Wish

Tür: Macera, komediYıl: 27 Ocak 2023Seslendirmenler: Antonio Banderas, Salma Hayek, Harvey GuillénYönetmenler: Joel Crawford, Januel MercadoIMDb: 7.8

Çizmeli Kedi, macera tutkusunun bedelini ödediğini fark eder: Dokuz hayatından sekizini tüketmiştir ve sadece bir tanesi kalmıştır. Efsanevi Son Dilek’i bulmak ve dokuz hayatını geri kazanmak için destansı bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta, eski dostları ve yeni düşmanlarıyla karşılaşır.

Sizin 2023 yılında izlediğiniz en güzel animasyon filmi hangisiydi? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

İlginizi çekebilecek diğer film listelerimiz:

Haftanın Öne Çıkanları

Pendikspor - Beşiktaş maçı (CANLI YAYIN)

2024-01-20 19:17 - Spor

Fenerbahçe Samsunspor maçı (CANLI)

2024-01-21 15:52 - Spor

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Ocak GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE!

2024-01-19 17:08 - Spor

Anastasios Bakasetas, Trabzon'dan ayrıldı

2024-01-22 17:02 - Spor

Trabzonspor - Galatasaray / Canlı yayın

2024-01-21 18:28 - Spor

Galatasaray, yıldız isimle anlaştı! Sözleşmesi uzatılacak

2024-01-23 10:07 - Spor

İYİ Parti'den CHP ve Özgür Özel'e çok sert PKK tepkisi

2024-01-16 22:53 - Politika

TEM Otoyolu'nda feci kaza: 3 kişi hayatını kaybetti

2024-01-19 16:48 - Gündem

Beşiktaş - Adana Demirspor maçı (CANLI YAYIN)

2024-01-23 20:03 - Spor

Ali Koç'tan Süper Kupa rezaletine deprem bölgesi önerisi

2024-01-17 20:18 - Spor

İlgili Haberler

Roblox'tan Ulaşılabilen Netflix Nextworld Duyuruldu

21:33 - Teknoloji

Annesi Öldükten 4 Ay Sonra Doğan Bebeğin İnanılmaz Hikâyesi

21:23 - Teknoloji

BYD, 26 bin dolarlık Tesla Model Y rakibini tanıttı!

21:13 - Teknoloji

Istakoz ve Yengeçler Pişirildiğinde Neden Kırmızı Olur?

21:02 - Teknoloji

Bir Üniversite Öğrencilerine Yapay Zekâ Eğitmenlerle Ders Vermeye Başladı

20:42 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Anneler Günü öncesi gül fiyatları dibi gördü: Tanesi 3 lira

21:58 - Ekonomi

Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi

21:48 - Gündem

Milli taekwondoculardan 6 madalya daha

21:42 - Spor

7 puanlı Giresunspor 1. Lig'e mağlubiyetle veda etti

20:58 - Spor

Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileri Gazze için yürüdü

20:52 - Gündem