Öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda boya üreterek hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor.

Eğitim - 2 ay önce

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda boya üreterek hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor.Abone ol

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de nitelikli eleman yetiştiriyor. Döner sermaye bütçesiyle öğrenciler okulda ücretli çalışıyor.

Adıyaman Askerlik Şubesi yakınlarında bulunan Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğrencileri, kentteki kamu kurumlarının ihtiyacı olan duvar boyasını üreterek hem eğitim görüyor hem para kazanıyor. Yaklaşık 2 yıldır boya üretiminin yapıldığı okulda öğrenciler, hem üretim hem de gördükleri eğitimlerden büyük keyif aldıklarını vurguladı. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 yılda 8 bin litre boya üretimi gerçekleştirdi. Kamu kurumlarına siparişle duvar boyası üretimi yapan öğrenci ve öğretmenler, deprem bölgesinde yapımı devam eden konutlar için de üretim yapmayı hedefliyor. Ürettikleri duvar boyalarına ‘Adıtek’ ismini veren öğrenciler, mezun oldukları zaman aldıkları eğitimlerle kendi işletmelerini kurarak üretim yapmayı amaçlıyor.

Üretimlerle ilgili bilgi veren Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Özlem Tatar, “Okulumuzda ‘Adıtek’ markamızla kimya teknolojisi alanında çeşitli temizlik ve dezenfektan üretimlerinin yanı sıra boya üretimi de yapmaktayız. Öğrencilerimizin derste öğrendiği bilgileri uygulayabilecekleri eğitim alanları sunarken bir yandan da yaparak ve yaşayarak öğrenme ortamları sunuyoruz. Aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayan girişimci üretken meslek ahlakına ve milli değerlere sahip gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kimya Teknolojileri öğretmenlerinden Hacı Kuruş, “Kimya teknolojisi olarak şu anda boya üretim atölyesindeyiz. 6 Personelimiz, 150’ye yakın öğrencimiz var. Üretimde ilk hedefimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarımızın tavan boyası, iç cephe boyası, dış cephe boyasını karşılamaktır. Bundan sonraki orta ve uzun süreli hedeflerimizde ise deprem dolayısıyla yapılan TOKİ’lerde büyük ihtiyaçlar var. Buraları da kendi hedeflerimiz arasına almış durumdayız. Üretimlerimiz bundan sonra daha yoğunlukla devam edecek, bu ihtiyaçları karşılamak için. Bu alanda elde edilecek gelirle de öğrencilerimize katkıda bulunmuş olacağız. Hem okulumuza hem de ilimize bu anlamda maddi katkıda bulunacağız inşallah. Şu anda iş başında üretim olduğu için üretimi de öğrencilerimizle birlikte yaptığımız için üretimin her aşamasını görüyorlar. Buradan mezun olup sektöre atıldıkları zaman her hangi bir yabancılık çekmiyorlar. Zaten şu an dahi boya üretim atölyelerinde firmalarda çalışan öğrencilerimiz de var. Bu noktada gidişatımız iyi” sözlerini kullandı.

Kimya teknolojileri alan şefi Fuat Mazıcı ise konuşmasında, “Yaklaşık 2 yıl önce ilk boya üretimimize başladık. Bu durum ilimiz için bir ilkti. Üretimimiz iç cephe, dış cephe, tavan boyası olmak üzere 3 kalemde boya üretimi yapıyoruz. Bu üretimi yaparken aynı zamanda hem dersler de işlenen konuları yerinde yaparak yaşayarak öğreniyor çocuklarımız. Yani burada sadece bir öğretim yapmıyoruz, burada çocuklar aynı zamanda kendi mesleklerini yerinde uygulamalı olarak görüyorlar. Bu da tabi ileri de iş hayatına atıldıklarında onlara çok büyük kolaylık sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Boya üretimi yapan öğrencilerden Yunus Aksu da, “Okulda şu anda kimya bölümünde üretim yapıyoruz ve burada harçlığımız da çıkıyor, katkısı oluyor bize. İleride bir boya işletmesi açmayı düşünüyorum, memnunum yani. Üretim yapıp okul da okuyoruz, haftada 3 gün geliyoruz buraya. 3 Gün üretim yapıyoruz ama diğer derslerimizden de geri kalmıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş - Galatasaray maçı (CANLI YAYIN)

2024-03-03 18:42 - Spor

Beyin kanaması geçiren Settar Tanrıöğen'den üzen haber!

2024-02-28 22:17 - Gündem

Kasımpaşa - Sivasspor! CANLI

2024-03-01 20:38 - Spor

Trabzonspor - Başakşehir kupa maçı: (CANLI YAYIN)

2024-02-28 18:12 - Spor

Fenerbahçe'ye İrfan Can Kahveci müjdesi

2024-03-04 17:58 - Spor

Bahçeli'den emekli maaşı açıklaması: Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacak

2024-02-29 19:07 - Gündem

ÖSYM'den ortalığı karıştıran mesaj! Milli Savunma Üniversitesi mülteciler de mi alınacak?

2024-03-03 07:53 - Eğitim

Opet’den Otobil aldıysanız ‘sende değil o’

2024-03-05 10:22 - Ekonomi

Çaykur Rizespor - Kayserispor! CANLI

2024-03-02 16:18 - Spor

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında fark açıldı: İşte son anket sonuçları

2024-02-29 11:12 - Gündem

İlgili Haberler

Rusya’da Türkiye Bursları için sınav ve mülakat yapıldı

16:52 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 'geldiğim çizgi belli' dedi kimliğini açıkladı

15:12 - Eğitim

İOKBS sonuçları açıklandı

13:33 - Eğitim

MEB yaz dönemi kursları ve yaz okulları tarihlerini açıkladı

15:03 - Eğitim

MEB'den bir ilk! Yaz tatilinde başlıyor, ücretsiz olacak

14:27 - Eğitim

Günün Manşetleri

Süper Lig'de yılın bombası! Kerem Aktürkoğlu ezeli rakibe gidiyor

22:58 - Spor

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor

22:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erkan Yolaç için taziye mesajı

22:42 - Politika

CHP'li İBB, kurul kararını yok saydı: Cemevine ‘hassasiyet’, tarihi camiye ‘ret’

22:32 - Gündem

Adana Demirspor'a Antalya'da şok mağlubiyet

22:07 - Spor