Migros Türkiye'den Fazıl Say açıklaması: Konser iptalleriyle alakamız yok

Fazıl Say'ın İsviçre'de gerçekleştireceği konserler Filistin için barış çağrısı yapması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını desteklemesi nedeniyle Migros firması tarafından iptal edildi. Konu hakkında açıklama yapan Migros Türkiye, "Bu konserlerle Migros Türk

Ekonomi - 8 ay önce

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 15 gündür devam ederken, bu süreçte birçok ünlü isim de savaş karşıtı paylaşımlar yapmayı sürdürüyor. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da İsrail'in Gazze'ye dönük saldırılarını kınayan paylaşımlarda bulunmuştu. Gazze için barış çağrısı yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını destekleyen Fazıl Say'ın İsviçre'de vereceği konserler Migros tarafından iptal edildi. Konser iptalleriyle ilgili açıklama yapan Say, "Migros firması yetkilileri sebep olarak, İsrail-Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler" dedi. Migros'un aldığı karar tepki çekerken konu hakkında bir açıklamada Migros Türkiye'den geldi.

MİGROS TÜRKİYE: KONSERLERLE ALAKAMIZ YOK Konser iptalleriyle ilgili alakaları olmadığını belirten Migros Türkiye, Fazıl Say'ın açıklamasını alıntılayarak bir paylaşım yaptı. Migros Türkiye'nin paylaşımında "Bu konserlerle Migros Türkiye'nin hiçbir alakası yoktur." denildi.

AK PARTİ'DEN KARAR SERT TEPKİSay'ın konserlerinin iptal edilmesine AK Parti'den de tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Karanlık bir zihniyet, medeniyetin tüm değerlerini yok etmek istercesine, İsrail'in insanlık dışı saldırganlığına karşı çıkan ve barışı savunan üniversite öğrencilerini, aydınları, yazarları, sporcuları ve sanatçıları hedef alıyor. Bu çerçevede sanatçımız Fazıl Say'ın İsrail'in Filistin'deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz." dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZA YAKLAŞIMI TAKDİR EDİLESİ"Çelik şöyle devam etti: "Dünyada şimdiye kadar itibarlı bilinen bazı yayın organları, utanç verici hedef göstermelerin ilan tahtası durumuna dönüşmüş durumdadır. Bu şebekeler tarafından hedef alınmak her sanatçı ve aydın için onurdur. Sn. Fazıl Say'ın masum sivillere sahip çıkan, Netanyahu'nun canice siyasetine karşı olan, herkes kesime dönük hakkaniyetli bir çözüm için gayret gösteren Sn. Cumhurbaşkanımızın barıştan yana olan yaklaşımını desteklemesi takdir edilmesi gereken bir tavırdır.

"TÜM DEĞERLERİ ÖLDÜRMEK İSTİYORLAR"Tüm dünyanın barbarlığa ve yalana teslim olmasını isteyen karanlık bir zihniyet barış isteyen herkesi susturmak istiyor. Silahına susturucu takmış katiller gibi tüm değerleri öldürmek istiyorlar. Rusya-Ukrayna savaşını bahane eden aynı karanlık kafalar üniversitelerde Dostoyevski derslerinin yasaklanmasından Rus orkestra şefinin işine son verilmesine kadar, Nazilerin kitap yakma eylemlerini hatırlatan kötülüklere imza atmışlardı.

Şimdi de adil bir çözüm ve barış isteyen herkesi linç etmeye kalkışıyorlar. Bunlar bilsin ki, insanlık barbarlığa teslim olmayacak... Bunlar bilsin ki, cinayet ve yalan siyasetleri karşısında susmayacağız... Bunlar bilsin ki, masumlardan yana yükselen her ses insanlığın umudu olmayı sürdürecek... Yalan siyasetleriyle ve hakikat düşmanı propagandalarıyla kimseyi kandıramayacaklar. İnsanlık haysiyeti bu barbarlığı yenecek. Sanat, bu hakikat düşmanlarına masum çocuklar ölmesin diye barışın alfabesiyle cevap vermeye devam edecek."

Haftanın Öne Çıkanları

Doğuş Otomotiv, Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kuruyor! - Webtekno

2023-10-16 21:17 - Teknoloji

Eski MHK Başkanı Lale Orta'dan Erden Timur'un iddialarına cevap!

2023-10-18 16:32 - Spor

Türkiye milli maçı kaç kaç bitti? Türkiye-Letonya maç özeti!

2023-10-15 22:17 - Spor

Eski Güzel Günlere Ait Fiyat Listeleri - Webtekno

2023-10-16 13:23 - Teknoloji

Sıfır araç kampanyaları başladı: İşte en ucuz sıfır otomobiller!

2023-10-21 00:07 - Teknoloji

Kamuda TOGG dönemi: Yabancı marka araçların kullanımına son verilecek

2023-10-17 11:47 - Ekonomi

Seat'tan Ibiza ve Leon için dev indirim: İşte sıfır otomobil fırsatları!

2023-10-20 23:32 - Teknoloji

AK Parti'den istifa etmişti! O isim İYİ Parti'ye transfer oldu

2023-10-20 15:03 - Gündem

Fenomen Benekli Ayhan sokak ortasında bayıltana kadar dövüldü

2023-10-17 09:12 - Magazin

Herkes, "Dişi Fatih Terim" diye anılan Selen Erdem'de aynı detaya takıldı

2023-10-19 11:52 - Spor

İlgili Haberler

THY'den Kurban Bayramı kararı

21:37 - Ekonomi

İlçe nüfusu 1 milyonu aştı! Adım atacak yer kalmadı

21:22 - Ekonomi

Ünlü tatil merkezinde günlük oda fiyatları 25 bin TL'ye dayandı

16:57 - Ekonomi

Goodyear Türkiye'den üretime 'stok' arası

16:38 - Ekonomi

Rusya, Akkuyu NGS'nin maliyetini açıkladı

15:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

15 yaşındaki kız, sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

01:57 - Gündem

Tarihi golle başlayan maçta İtalya fişi ilk yarıda çekti

00:23 - Spor

Slovenya - Danimarka maçı TRT'de

00:03 - Spor

Polonya - Hollanda maçı TRT'de

23:57 - Spor

Baba Özer Aci, oğlunun mezarını ziyaret etti!

23:47 - Gündem