Makamında saldırıya uğrayan AK Partili Başkan: Elini silahına attı...

Trabzon'da mesai saatine uymadıkları iddiasıyla haklarında tutanak tutturduğu 2 memur tarafından makam odasında darbedilen AK Parti'li Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'in ifadesi ortaya çıktı.

Gündem - 3 hafta önce

Olayı anlatan Beşel'in "Makam koltuğuma kadar gelen şahıslar, yumrukla benim vücuduma vurmaya başladılar. Onarın darbeleri ellerimle iterek savuşturmaya çalıştım. Şahısları benden uzaklaştırmaya çalıştıkları sırada H.U., yüz bölgeme kafa atıp, elini belindeki silaha doğru uzattı. Ancak odada bulunanlar silahını eline almasını engellediler" dediği belirtildi.

Olay, dün saat akşam saatlerinde ilçe merkezi Orta Mahalle'deki Tonya Belediye Başkanlığı makamında meydana geldi. Başkan Beşel, iddiaya göre, ilçe belediyesinde görevli memurlar H.U. (63) ve H.K. (64), haklarında mesai saatine uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutturdu. Tutanağa tepki gösteren 2 memur, makam odasına girerek, Beşel ile tartışmaya başladı.

Memurlardan biri Başkan Beşel'e kafa, diğeri de tokatla saldırdı. Diğer belediye görevlilerinin araya girmesiyle memurlar, makamdan uzaklaştırıldı. İhbar üzerine belediyeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başkan Beşel, götürüldüğü ilçe devlet hastanesindeki tedavisi sonrası taburcu edildi. Başkan Beşel darp raporu alıp şikayetçi olurken, 2 memur ise 'Kamu görevlisine hakaret', 'Kamu malına zarar verme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan gözaltına alındı.

O ANLARI ANLATAN BEŞEL: KAPIYI KİLİTLEDİLER

Şüphelilerin sorguları sürerken, Başkan Beşel'in, makamında uğradığı saldırıya ilişkin polise verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Yaşananları anlatan Beşel'in, "Makam odamda bulunduğum sırada, daha önceden haklarında yazılı savunma yazısı yazdığım H.U. ve H.K., makam odama sekreter kapısından girdiler. Odaya girdikten sonra H.U., odanın protokol kapısına gitti ve kapının açık olup olmadığını kontrol etti. Kilidin açık olduğunu görünce arkadan kapıyı kilitledi. H.U. içeri girdikten sonra benim daha önceden kendilerine yazdığım savunma yazısını bana doğru sert şekilde uzatarak, 'Bu yazı nedir?' şeklinde söylemde bulunup, yazmış olduğum savunma yazısını yırtarak attı. Ben kendilerine 'Oturalım' dedim. Şahıslar bana, 'Oturmuyoruz' dediler. Onlara 'Siz hesap mı sormaya geldiniz?' dedim. İkisi birden 'Evet hesap sormaya geldik, aha da soruyoruz' diyerek benim üzerime yürüdüler. Şahısların ikisi de vurma amacıyla makam koltuğuma kadar gelerek bana yumruklarla vurmaya başladılar. Onların darbelerini ellerimle iterek savuşturmaya çalıştım" dediği belirtildi.

'ELİNİ BELİNDEKİ SİLAHA DOĞRU UZATTI'

Makam odasında memurlardan birinin belindeki silahına uzandığını öne sürerek, şikayetçi olduğunu belirten Beşel'in "Belediye çalışanım olan A.İ.’ye seslendim. Odaya A.İ. ve zabıta memuru A.Ç. girdiler. Şahısları benden uzaklaştırmaya çalıştıkları sırada H.U. isimli şahıs benim yüz bölgeme kafa atıp, elini belindeki silaha doğru uzattı. Ancak orada bulunanlar silahını eline almasını engellediler. Odaya gelenler şahısları uzaklaştırmak istedikleri sırada H.U. bana hitaben, küfürler ederek odadan çıkarıldılar. Ben makam odamda beni darbeden ve bana hakaretlerde bulunan, benim makam odamdan çıkmama engel olan H.U. ve H.K. isimli şahıslardan şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

BAKAN URALOĞLU'NDAN KINAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak saldırıyı kınadı. Uraloğlu, paylaşımında "Tonya Belediye Başkanımız Sn. Osman Beşel’e makamında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Ailesine ve Tonya halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarıyla ilgili kanun teklifi yasalaştı

2024-05-23 23:32 - Ekonomi

Galatasaray - Fenerbahçe / CANLI YAYIN

2024-05-19 18:22 - Spor

THY'den İmamoğlu'nun Roma seyahati hakkında açıklama

2024-05-22 13:43 - Gündem

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı değişti!

2024-05-19 00:13 - Gündem

Çanakkale'de endişelendiren görüntü: Toplu arı ölümleri yaşandı

2024-05-20 11:28 - Politika

Aydın Esnaf Odaları Birliği, İş Bankası ile 'Pos Paketi' protokolü imzaladı

2024-05-24 10:38 - Ekonomi

Akıncı İHA, Reisi'nin bulunduğu enkazı nasıl buldu? Yaşar Güler anlattı

2024-05-21 15:57 - Gündem

Onur Akay saldırıya uğradı! Kadir Doğulu detayı dikkat çekti

2024-05-24 09:28 - Magazin

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: Delikanlıysan gel buradayım

2024-05-20 00:17 - Spor

Kıvanç Tatlıtuğ'un Kuveyt'ten gelen teklife cevabı gündem oldu

2024-05-22 14:53 - Magazin

İlgili Haberler

Kavurucu sıcaklar devam edecek mi? Meteoroloji'den son dakika açıklama

09:38 - Gündem

Bayram eti yıkanır mı? Kuşbaşı et yıkanır mı? Uzmanından kritik uyarı

09:27 - Gündem

Bayramda acı bilanço! Bakan Yerlikaya duyurdu

09:08 - Gündem

Bakan Yerlikaya acı bilançoyu duyurdu! Bayram tatilinin 2. günü...

08:47 - Gündem

Husiler: ABD'ye ait destroyeri vurduk

08:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Kavurucu sıcaklar devam edecek mi? Meteoroloji'den son dakika açıklama

09:38 - Gündem

Bayram eti yıkanır mı? Kuşbaşı et yıkanır mı? Uzmanından kritik uyarı

09:27 - Gündem

Japonya'da "et yiyen" STSS bakterisi vaka sayısı en yüksek seviyesinde

09:18 - Teknoloji

Bayramda acı bilanço! Bakan Yerlikaya duyurdu

09:08 - Gündem

Oktar Kaynarca'nın "Türkiyeliyim" sözleri büyük tepki çekti: Sanatçıdan açıklama

08:17 - Yaşam