Kabine bugün toplanıyor, öğretmelerin gözü kulağı burada! İşte masadaki başlıklar

Son olarak 6 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri değerlendirme üzere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya gelecek. Toplantıda ekonominin seyri, kamuda tasarruf önlemleri masaya yatırılacak, TBMM tatile girm

Gündem - 2 hafta önce

Son olarak 6 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri değerlendirme üzere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya gelecek. Toplantıda ekonominin seyri, kamuda tasarruf önlemleri masaya yatırılacak, TBMM tatile girmeden önce yasalaşması öngörülen yasal düzenlemeler ele alınacak.Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Öğretmenlerin ve genel olarak eğitim camiasının yakından takip ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu, toplantıda kapsamlıca masaya yatırılacak. Geçtiğimiz günlerde detayları açıklanan kamuda tasarruf paketinin yasal düzenlemesi de Kabine'nin gündeminde. Ayrıca Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki son durum ve detayları Kabine üyeleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan dinleyecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek Kabine toplantısının saat 15.00'te başlaması bekleniyor. Toplantının en öne çıkan başlığı ekonomi.

Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele 

Açıklanan son enflasyon verileriyle birlikte enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele konusundaki son durum ve atılabilecek adımlar, alınabilecek yeni önlemler toplantının gündeminde olacak. 3 Haziran'da açıklanacak yıllık enflasyonun zirveyi görmesi bekleniyor. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceği öngörüsüne de yer verilmişti.

Kamuda tasarruf

Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarruf paketinin detayları açıklanmıştı. Tasarruf önlemlerinin yasal düzenlemesi için de hazırlıklar başladı. Buna göre kamuya ait taşınmaz ve araçların satışları için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilendirilecek. Ekonomi yönetimi toplantıda konuyla ilgili sunum gerçekleştirecek.

Son dönemde Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan gelişmeler de toplantıda masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bürokratik vesayetin tekrar nüks etmesine fırsat vermeyeceğiz" mesajını vermişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gündemdeki soruşturmalar hakkında sunum yaparak Kabine üyelerini bilgilendirecek.

Öğretmenlik meslek kanunu

Öte yandan eğitim camiasının yakından takip ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi de toplantıda ele alınacak konu başlıklarından. Öğretmene şiddet olayına cezaları artıran düzenlemenin 9. Yargı Paketi'ne eklenmesi bekleniyor. 9. Yargı Paketi'nde Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda değişiklik, soyadı düzenlemesi, sporda şiddete yönelik önlemler yer alıyor. Paketin yakın dönemde TBMM'ye sunulması söz konusu. Toplantıda yargı paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında sunumlar gerçekleştirilecek.

İsrail-Gazze çatışmasındaki son durum

Ayrıca geçtiğimiz yıl 7 Ekim'den beri devam eden İsrail-Gazze çatışmasındaki son durum da Kabine toplantısının gündem maddelerinden. İsrail’in Gazze'ye saldırılarının durdurulması, ateşkes formülleri, bölgedeki insani durum için atılabilecek adımlar değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Tarlasına uzaydan SpaceX parçası düştü!

2024-05-16 23:43 - Teknoloji

Şaşırtmadı! Elon Musk AVM'yi 300 Tesla ile doldurdu

2024-05-15 19:37 - Teknoloji

Koç Holding'in Bilinmeyen Ortağı Lütfü Doruk'un Hikâyesi

2024-05-14 18:32 - Teknoloji

Galatasaray - Fenerbahçe / CANLI YAYIN

2024-05-19 18:22 - Spor

İngiliz devinden dolar/TL tahmini

2024-05-13 20:02 - Ekonomi

Ünlü sunucu Erkan Yolaç'ın cenazesinin detayları belli oldu

2024-05-18 04:53 - Gündem

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı değişti!

2024-05-19 00:13 - Gündem

Candan kardeşler iddianamesinin detayları ortaya çıktı

2024-05-16 13:08 - Magazin

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başladı!

2024-05-15 07:38 - Ekonomi

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: Delikanlıysan gel buradayım

2024-05-20 00:17 - Spor

İlgili Haberler

Yenilenen seçimlerde ilk sonuçlar gelmeye başladı

22:37 - Gündem

YSK Başkanı Ahmet Yener: Yayın yasağı kalktı

21:52 - Gündem

'2000 yılı öncesi yapılar çürükse yıkmamız, sağlamsa da plaket vermemiz gerekiyor'

20:52 - Gündem

Mavi Marmara saldırısında yaşamını yitiren Furkan Doğan Kayseri'de unutulmadı

20:42 - Gündem

Taksim Meydanı'nda korkutan yangın!

20:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Mourinho sonrası Lewandowski'den Fenerbahçe sözleri

00:33 - Spor

Iğdır'da halk sokağa döküldü!

00:28 - Spor

Anadolu Efes, seriye son noktayı koydu! Final yolu açıldı

23:47 - Spor

Şampiyon Real Madrid pazar ayinine katıldı

23:43 - Spor

Altun'dan New York polisinin AA foto muhabirine müdahalesine tepki

23:37 - Politika