İstanbul'daki sağanak yağışın vahametini gösteren kareler! Dalgıçlar evleri didik didik aradı

Dün akşam saatlerinde İstanbul'da etkisini gösteren şiddetli yağmur gece boyunca etkisini gösterdi. Başta Esenyurt olmak üzere birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli sualtı arama ekiplerinin evlerd

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul'da dün akşam etkili olan sağanak yağmur birçok ev ve iş yerine su basmasına neden oldu. Taşmalar ve su basmalarına karşı olay yerine çok sayıda ekip gönderilirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu.

ESENYURT'DA DERE TAŞTI Esenyurt'un Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde Haramidere'nin taşması sonucu meydana gelen su baskınında 128 ev, 12 iş yeri ve 3 fabrika sular altında kaldı. Su taşkınlığının meydana geldiği ilk andan itibaren bölgeden gün içinde 266 su baskını ihbarı yapıldı.

SİLİVRİ'DE 3 DAİREYİ SU BASTISilivri'de Alibey Mahallesi Şerif Sokak'ta gece saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle rögarların taştığı görüldü. Mimarsinan Mahallesi'nde de özel bir sitede giriş katlarda bulunan tadilat aşamasındaki üç daireyi su bastı.

Yine aynı site içerisindeki asansör boşlukları sularla doldu. İtfaiyenin çalışmasıyla daire içerisinde bulunan sular çekildi. Bazı cadde ve yollar göle döndü. Zaman zaman sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

EN FAZLA YAĞIŞ SARIYER'E DÜŞTÜ: METREKARE BAŞINA 113 KGSarıyer'de de işyeri ve yolları su bastı. Vatandaşlar işyerlerindeki suyu tahliye ederken, yollardaki su ise İSKİ ekipleri tarafından çekiliyor. Öte yandan bölgede metrekareye 113 kg yağış düştüğü tespit edildi.

ÇALIŞMALAR BÜTÜN GÜN DEVAM ETTİİhbarlarla birlikte çok sayıda Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı (AFAD), İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, polis ve jandarmada görevli ekip olay yerine sevk edildi. Ekipler, su altında kalan evlerden önce vatandaşları ardından da biriken suları tahliye etmek için gün boyu çalışmalarına devam etti.

SU SEVİYESİNİN İNSAN BOYUNDA OLDUĞU GÖRÜLDÜİBB İtfaiye Daire Başkanlığı sualtı arama ekiplerinin, evlerde mahsur kalan kimse olup olmadığına dair çalışma yaptığı anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi. Görüntülerde evlerdeki su seviyesinin insan boyunda olduğu ve evlerdeki bütün eşyaları sürüklediği görüldü.

İSTANBUL VALİSİ AÇIKLAMA YAPTIÖte yandan konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kent genelinde 797 su baskını ihbarı geldi. Haramidere'nin geçtiği bölgede şiddetli yağış ile su baskınları oldu. Hızlıca ve büyük bir hassasiyet ile hareket ederek, vatandaşlarımız ikaz edildi. AFAD Başkanımız ve Sayın Bakanımız olay yerine teşrif ettiler, çalışmaları koordine ettiler, incelemeler yaptılar. 128 su basan daireden 70 tanesi tahliye edildi. Bu akşama kadar tamamını tahliye edeceğiz. Sokaklarımızın çamurdan temizlenmesi birkaç günde sağlanacak. Bakanımızın talimatı ile hasar tespit komisyonu kuruldu. Bu akşam olmadan tespitler tamamlanacak. Bakanımızın da talimatı ile ilk etapta evler için 5'er bin TL, iş yerleri için ise 10'ar bin TL ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Demirören Haber Ajansı / Güncel Esenyurt Güncel Haberler www.idrak34.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sarallar operasyonu nedir? Sarallar kimdir? Hangi ünlüler emniyete çağrıldı?

2022-07-05 13:20 - Sağlık

Duy Beni Orjinal kimdir, gerçekte kim oynuyor İzzet Yüksek kimdir, kaç yaşında?

2022-07-07 18:29 - Gündem

TikTok +18 yayınlar başlıyor! İşine bak OnlyFans

2022-07-06 12:59 - Teknoloji

Kerem Fırtına kimdir aslen nereli, kaç yaşında? Kerem Fırtına dizileri

2022-07-05 10:28 - Sağlık

Son Dakika: RTÜK, doktor Emre Karakaya'nın öldürülmesine ilişkin haberlere yayın yasağı getirdi

2022-07-06 19:06 - Gündem

Sarallar Çetesi kimdir? Sarallar Çetesi kaç kişi? Sarallar operasyonunda tutuklanan isimler...

2022-07-06 13:21 - Gündem

Duy Beni Leyla kimdir, gerçekte kim oynuyor Helin Kandemir kaç yaşında, kimdir?

2022-07-07 18:07 - Gündem

2022 Dünya Kupası'nda evli olmayanların seks yapması yasaklandı

2022-07-10 14:07 - Gündem

Enis Arıkan kimdir? Enis Arıkan kaç yaşında, nereli?

2022-07-09 01:20 - Gündem

Müteahhitler geleceği gördü: Stok yapmaya başladı

2022-07-07 14:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

Facia sonrası tutuklanan CHP'li Belediye Başkanı hakkında yeni karar

22:13 - Gündem

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi

21:02 - Gündem

Irak’ta Şırnaklı tır şoförleri arasında bıçaklı kavga

20:52 - Gündem

Mahkemeden emsal karar: Kanserden koruyucu aşıyı SGK karşılamalı

20:28 - Gündem

Ümraniye TEM Otoyolu'nda otomobil alev alev yandı

20:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Ronaldo şov yaptı! Portekiz rahat kazandı

00:13 - Spor

Bakan Koca'dan sokak köpeklerine ilişkin açıklama: Gönlüm ötanaziden taraf değil

00:08 - Politika

Galatasaray'a ABD'li oyun kurucu! 1 yıllık anlaşma

23:43 - Spor

Süper Lig ekibinden Umut Nayir sürprizi

23:08 - Spor

Nicolo Barella’dan 5 yıllık imza!

23:02 - Spor