Güne kahvaltı ile başlayanlar kendini daha mutlu hissediyor

Kahvaltı yapılmadığında gün içerisinde yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, dikkat eksikliği gibi sorunlar yaşanabildiğini söyleyen Medline Adana Hastanesi’nden Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, “Fiziksel sağlığımız ve ruhsal sağlığımız bir bütünün ayrılmaz parçasıdır.

Sağlık - 1 ay önce

Kahvaltı yapılmadığında gün içerisinde yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, dikkat eksikliği gibi sorunlar yaşanabildiğini söyleyen Medline Adana Hastanesi’nden Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, “Fiziksel sağlığımız ve ruhsal sağlığımız bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Bu yüzden fizyolojimiz ne kadar sağlıklı ise ruhsal açıdan da o kadar sağlıklı oluruz. Kahvaltı ise bizi güne hazırlayarak mutlu hissetmemize yardımcı olur” diyerek sağlıklı bir kahvaltı için önerilerde bulundu.Abone ol

Akşam yemeği ile sabah arasında yaklaşık 8-10 saatlik bir süre geçer ve bu süre içinde vücut, besinlerden elde ettiği tüm enerjiyi kullanır. Sabah uyandıktan sonraki 2 saat içerisinde yapılacak bir kahvaltı sayesinde hem metabolizma için gerekli enerji elde edilir hem de günün büyük kısmını daha tok bir şekilde geçirebilmemiz sağlanmış olur.Medline Adana Hastanesi’nden Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, “Fiziksel sağlığımız ve ruhsal sağlığımız bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Bu yüzden fizyolojimiz ne kadar sağlıklı ise ruhsal açıdan da o kadar sağlıklı oluruz. Kahvaltı ise bizi güne hazırlayarak mutlu hissetmemize yardımcı olur” diyerek sağlıklı bir kahvaltı için önerilerde bulundu:"Güne kahvaltı ile başlayınBeynimiz açken ya da doyduğumuzda sinyaller göndererek bizi uyarır. Karnımız doyduğunda beynimize gelen sinyaller ile fizyolojik durumumuzun yanı sıra ruhsal durumumuzda değişir. Yapılan bazı araştırmalar gösteriyor ki güne kahvaltı yaparak başlayan kişiler kendilerini daha mutlu ve enerjik hissederken, güne kahvaltı ile başlamayan bireyler daha negatif ve yorgun hissediyorlar. Bu nedenle güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlamak büyük önem kazanıyor.Ne yediğinize dikkat edinKahvaltı kadar kahvaltıda ne tüketildiği de önemlidir. Bu nedenle zeytin, peynir, yumurta ve bal gibi klasik bir kahvaltıda olmazsa olmaz besinlerin yanı sıra söğüş domates, salatalık, yeşil biber türü sebzelere de kahvaltı sofralarında bolca yer vermek önem kazanıyor. Ekmek olarak ise 1-2 dilim tam tahıllı ürünler tercih ederken, kızartmalardan ve salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren işlenmiş gıdaların tüketiminden ise kaçınmak gerekiyor.Hazır besinlerden uzak durunGünümüzde özellikle çalışanlar ve öğrenciler kahvaltı için tercihlerini genellikle pratik olması bakımından poğaça, simit, börek, tost gibi yağ ve karbonhidrat yönünden zengin besinlerden yana kullanıyorlar. Ancak bu tür besinler kilo alımını ve mide rahatsızlıklarını tetikliyor. Bu nedenle sabahları bütün besin gruplarının yer aldığı Türk tipi kahvaltıyı tercih etmek önem kazanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Para sayma soruşturmasında Onur Öksel'in ifadesi ortaya çıktı!

2024-03-22 18:32 - Gündem

Zuckerberg'den Google'ın Yapay Zekâ Ekibine Mektup!

2024-03-26 14:08 - Teknoloji

Sivasspor hazırlık maçında Tokat Belediye Plevnespor'u 6-1 yendi!

2024-03-27 17:37 - Spor

Milyoner'de 5 milyon lira kazanan Berk Göktaş'ın eline ne kadar para geçecek?

2024-03-25 10:03 - Magazin

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?

2024-03-24 16:12 - Spor

AK Parti'nin 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi' yarın yapılacak

2024-03-23 17:23 - Politika

Dani Alves, 14 ay sonra serbest bırakıldı! İşte ödediği kefalet

2024-03-25 19:43 - Spor

Amazon'dan tarihinin en büyük dış yatırımı

2024-03-28 03:12 - Ekonomi

Sağlık Bakanı Koca: En büyük kapasiteli şehir hastanesi Sancaktepe'de yapıldı

2024-03-23 21:02 - Sağlık

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 21 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE!

2024-03-21 20:12 - Spor

İlgili Haberler

DSÖ: İsrail'in, Refah'a yönelik artan saldırılarından son derece endişeliyiz

21:38 - Sağlık

Covid-19 aşısını yan etkileri nedeniyle küresel çapta geri çektiler

17:53 - Sağlık

Estetik ameliyatları sosyal medya etkisi altında

16:32 - Sağlık

Dondurmalarda gizli tehlike

14:52 - Sağlık

Uzmanından uyarı: Kuduza dikkat!

13:37 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sağlık çalışanlarına kürekle saldıran şahıs tutuklandı!

04:48 - Gündem

Komşusunu halatla otomobilin arkasına bağlayıp sürükleyen kişi tutuklandı

04:43 - Gündem

Hakkari-Çukurca kara yolu dağdan düşen kaya parçaları nedeniyle kapandı

01:48 - Gündem

TCMB, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı

01:18 - Ekonomi

Ertuğrul Doğan'dan transfer müjdesi

01:12 - Spor