FETÖ'cü Zekeriya Öz ile Celal Kara'yı kaçıran isim bakın kimmiş!

Firari FETÖ üyesi savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın yurtdışına kaçıran ismin kimliği belli oldu. Kaçışı ayarlayan ismin FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilen ve hakkında soruşturma başlatılan eski bir kaymakam olduğu ortaya çıktı.

Gündem - 2 yıl önce

Firari FETÖ üyesi savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın yurtdışına kaçıran ismin kimliği belli oldu. Kaçışı ayarlayan ismin FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilen ve hakkında soruşturma başlatılan eski bir kaymakam olduğu ortaya çıktı.Abone ol

2015 yılında yurt dışına kaçan FETÖ savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara hakkında soruşturma devam ederken, yeni bir gelişme yaşandı. İki firari FETÖ savcısını yurt dışına kaçıran ismin kimliği belli oldu.

Kaçışı ayarlayan isim ise FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilen ve tutuklanan Ardahan Posof'un eski kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu...

İddianameye gelen ihbarSabah'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Alibeyoğlu hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İmamlara 'paçoz' dediEski kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu Ardahan Posof'ta görev yaptığı sırada imamların giyimlerine ilişkin 'paçoz' ifadesini kullanmıştı. Alibeyoğlu, "Ütüsüz pantolon giymenin din ile imanla ne ilgisi var? Köyde öğretmen grand tuvalet gezerken sen niye paçoz geziyorsun?" şeklinde konuşmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Alibeyoğlu hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Makam aracı ile kaçırdıTrabzon İl Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yapılan ihbarlarda, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan kaçtıktan iki gün sonra, Posof Kaymakamı Alibeyoğlu'nun devlet tarafından kendisine tahsis edilen makam aracı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na giderek savcılarla buluştuğu, Öz ve Kara'yı makam aracı ile Ermenistan'a kaçırdığı aktarıldı.

Öte yandan iddianamede, Alibeyoğlu'nun ankesörlü hatlardan arandığı, operasyonel hat ile mahrem imamla iletişime geçtiği ve FETÖ mensupları ile arasında para transferinin olduğu anlatıldı.

Erzurum ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Mülkiye Teşkilatı Mahrem yapılanması soruşturması kapsamında ifade veren Y.K.Y., Alibeyoğlu'nun da bulunduğu sohbet grubuna katıldığını söyledi.

Y.K.Y., Ali kod adlı örgüt imamının Alibeyoğlu'na özel ilgi gösterdiğini dile getirerek, "Bu özel ilginin somut nedenini bilemiyorum. Ufuk Özen Alibeyoğlu'nun daha öncesinde örgüt kapsamında abi olduğunu düşünüyorum. Kaymakam adaylığı yıllığında yine ihraç edilen bir iki şahsın ona abi diye hitap ettiğini gördüm" ifadelerini kullandı.

Yakalama kararı çıkmadan 12 saat öncesiAlibeyoğlu hakkında hazırlanan iddianameye şok bir ihbar daha girdi. İhbara göre Alibeyoğlu'nun, firari FETÖ terör örgütü üyesi iki savcıyı devletin kendisine tahsis ettiği araçla kaçırdığı belirtildi.

'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' ve 'Örgüt kurmak' suçlarından haklarında çıkarılan yakalama kararından 12 saat önce 10 Ağustos 2015'te Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına firar eden eski kumpas savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Alibeyoğlu tarafından Ermenistan'a kaçırıldığı bilgisi yer aldı.

www.idrak34.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yeni aşkıyla tatile çıkan Rıza Kocaoğlu, eski sevgilisi Hazal Subaşı ile pişti oldu

2022-07-13 15:40 - Magazin

Galatasaray'a sürpriz stoper: Facundo Garces

2022-07-13 22:21 - Gündem

Genç oyuncu Onur Seyit Yaran, kaslı vücuduyla takipçilerinden tam not aldı

2022-07-15 11:16 - Magazin

İsmail Hakkı Sunat kimdir, kaç yaşında öldü? İsmail Hakkı Sunat nasıl öldü?

2022-07-13 17:20 - Gündem

Meral Akşener’in gerçekleştirdiği ‘Gençlik Buluşmaları’nın kamera arkası: 'Mucizemiz Cumhuriyet

2022-07-14 07:09 - Politika

Bikinisiyle nefes kesen Simge Sağın, göğüs ucunu çiçekle sansürledi

2022-07-17 16:41 - Magazin

Mehmet Yalçınkaya çocukları kaç tane kızı Sude ve oğulları Emre, Utkan kaç yaşında?

2022-07-17 16:04 - Gündem

Birce Akalay'dan dikkat çeken İbrahim Çelikkol mesajı: 'Tek görünsen de iki kişisindir...&

2022-07-12 17:06 - Gündem

Mehmet Şef eşinin fotoğrafı neden yok boşandılar mı? Mehmet Yalçınkaya evli mi eşi kimdir?

2022-07-17 15:04 - Gündem

Katliamın detayları ortaya çıktı: Av tüfeği tutukluk yapınca...

2022-07-13 19:32 - Gündem

İlgili Haberler

Metrobüste korku dolu anlar! Yolcular tahliye edildi

22:02 - Gündem

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında teknik arıza

21:38 - Gündem

İzmir'de 57 düzensiz göçmen kurtarıldı, 41 göçmen yakalandı

21:18 - Gündem

Konya'da köpeğin saldırdığı çocuk yaralandı

21:12 - Gündem

CZN Burak'tan YouTube'da takipçi rekoru

21:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Trabzonspor 2 isim için düğmeye bastı!

22:17 - Spor

Ahmet Nur Çebi'nin acı günü

22:13 - Spor

Metrobüste korku dolu anlar! Yolcular tahliye edildi

22:02 - Gündem

Büyük sürpriz! Mehmet Topal, Avrupa'da hoca oldu!

21:57 - Spor

Milli Takım Azerbaycan'a yenildi

21:53 - Spor