Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuk ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinin olumlu havada geçtiği öğrenildi. Haber7 yazarı Mehmet Acet görüşmenin detaylarını açıklarken, Erdoğan'ın yanındaki boş koltuk dikkat çekti.

Politika - 2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti. Görüşme, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Erdoğan ile Özel'in görüşmesine AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da katıldı. Görüşmede Özel'e meyve, kuruyemiş ve çay ikram edildiği öğrenildi.

GÖRÜŞME OLUMLU HAVADA GEÇTİ

Saat 16.07'de başlayan görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. CHP'li kaynaklardan edinilen bilgiye göre; görüşme son derece olumlu havada geçti.

Ayrıca görüşmede tüm gündem maddelerinin detaylı bir şekilde ele alındığı belirtildi.

"İPİ GER AMA KOPARMA"

Görüşmeye dair değerlendirmelerde bulunan Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet, X'teki sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı.

Erdoğan/Özel görüşmesinden notlar:Özel mesir macunu, Erdoğan Rize balı hediye etti.Görüşmenin bir yerinde diyaloğun önemi konuşulurken bir Japon atasözü gündeme geliyor. Japon atasözü şöyle:“İpi ger ama koparma”Görüşme öncesi dillendirilen konuların hemen hepsi…

— Mehmet Acet (@acetmehmettw) May 2, 2024

Erdoğan-Özel görüşmesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Acet, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan/Özel görüşmesinden notlar:

- Özel mesir macunu, Erdoğan Rize balı hediye etti. 

- Görüşmenin bir yerinde diyaloğun önemi konuşulurken bir Japon atasözü gündeme geliyor. Japon atasözü şöyle:

'İpi ger ama koparma'

- Görüşme öncesi dillendirilen konuların hemen hepsi gündeme geliyor. 

- Erken seçim meselesiyle alakalı Özel’in yaklaşımı dahil.

- Erdoğan’ın iade-i ziyarette bulunalım sözleri Özel'i çok mutlu ediyor."

KOLTUK NEDEN BOŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in görüşmesine dair ilk görüntülerde Erdoğan'ın sol tarafındaki koltuğun boş olduğu görüldü.

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, "Buraya gelmeden önce sosyal medya paylaşımlarında şu oturma düzeni ve Sayın Cumhurbaşkanının bize göre solundaki koltuğun neden boş olduğu konuşulmuş sorulmuş. Bu aslında bir standart oturma düzeni. Sayın Bahçeli'nin de Sayın Cumhurbaşkanı ile Külliye'de yaptığı görüşmelerde de aslında orada bir sandalye daha var. Ama orada ikili görüşme planı ön plana çıkar. Dolayısıyla o bir oturma düzenini ifade ediyor. Standart bir oturma düzeni aslında." ifadelerini kullandı.

A Haber Muhabiri Rüya Akkuş, dikkat çeken boş koltuğun protokol kuralı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Özellikle heyet diyebileceğimiz Namık Tan'ın da Mustafa Elitaş'ın da yer aldığı fotoğraf karesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın solunda kalan koltuğun boş olduğu dikkatleri çekiyor. Bu normal protokol düzeni. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi eşiti olmadığı müddetçe protokol bu şekilde sağlanır. Eğer kendi eşiti olursa 3. koltuk kalkar doğrudan iki isim yan yana gelir. Fakat bu her ne kadar parti genel merkezinde, parti genel başkanları olarak eşit gibi duruyorsa da arkada 'Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun da bulunmuş olması dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı sıfatı söz konusu dolayısıyla bu protokol düzeni normal bir protokol düzeni. Hatta geriye baktığımız zamanda da sayın Bahçeli ile olan görüşmelerde benzer bir usül izlendi."

GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ DOĞRU İLİKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek. Gazeteci Abdulkadir Selvi A Haber canlı yayınında görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Selvi'nin görüşmeye dair açıklamaları şöyle:

"Bu bir nezaket görüşmesi değil ama tüm görüşmelerinde tek görüşmede çözülmesi beklenmiyor. Böyle bir görüşmenin yapılıyor olması bile oldukça olumludur. Türkiye'yi 5 yıl yönetecek olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yerel seçimde 1. olan partinin liderinin bir araya geliyor olmaları önemli. Anayasa ve terörle mücadele gibi konuları konuşacak olmaları oldukça önemli. Bu olumlu bir adım ve başlangıç. Umarım bu görüşme iyi değerlendirilir. Türkiye'nin önemli konularda diyaloğa ihtiyacı var. Gömleğin ilk düğmesi doğru ilikleniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu diyaloğu tercih eden bir Genel Başkan olarak öne çıkmadı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra zorunlu bir görüşme yapmıştır. 8 yıl boyunca diyalog yerine hakaret etmeyi tercih etti. Bu süreçte Türkiye bir şey kazanmadı, gerilimden hiçbir şey kazanılmaz. 80'den önce Ecevit ile Demirel'in cenazede bile tokalaşmadığının haberleri olurdu. İşte cenazede birleşmeyenler sonra Hamzakoy'da bir araya gelmek zorunda kaldılar. Ben diyalog ile birçok sorunun aşılabileceğini düşünüyorum. Halk iktidar ve muhalefetin sorunları birlikte çözmesi için sandıkta bir mesaj verdi. Bu da doğru anlaşıldı.

Ülkemizin önemli meseleleri var ama burada en büyük sorun diyalog kanallarının kapalı olmasıdır. Burada iktidar ile muhalefetin bir araya gelememesi önemli bir sorundur. Yeni anayasa diye ortaya konan çok önemli bir çalışma söz konusu. Türkiye mevcutta darbe anayasası ile yönetiliyor. Bunca yıldır siviller bir anayasa yapmayı başaramadılar. 12 Eylül darbecileri yargılandı ama onların yaptığı yasa ile ülke yönetiliyor. Bu hem iktidarın hem de muhalefetin sorunudur. Burada başlayan bir süreç var."

Haftanın Öne Çıkanları

Borsacı Ferhan Kaya ve birlikte hareket ettiği söylenen 3 kişi tutuklandı

2024-04-29 18:58 - Ekonomi

CHP'li başkan adayı ölü bulundu! Başından vurmuşlar...

2024-04-30 12:13 - Gündem

Fenerbahçe - Beşiktaş maçı (CANLI YAYIN)

2024-04-27 18:18 - Spor

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16'lar için flaş açıklama

2024-04-26 21:58 - Gündem

Trabzonspor - Gaziantep FK / Canlı yayın

2024-04-28 18:28 - Spor

Yıldız Tilbe'den görenlere ne gerek vardı dedirten dişsiz paylaşım

2024-04-27 11:37 - Magazin

Bayern Münih - Real Madrid! Tek gol var... CANLI

2024-04-30 22:58 - Spor

Emine Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı

2024-05-01 23:48 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

2024-05-01 09:27 - Gündem

Sergen Yalçın 'maaş krizi' iddialarına yanıt verdi

2024-04-30 00:03 - Spor

İlgili Haberler

Next Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak tahliye edildi

08:32 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davası generallerine af

07:32 - Politika

Dışişleri Bakanlığı'nda yeni atama! 3 isim Bakan Fidan'ın yardımcısı oldu

00:47 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi

00:38 - Politika

Gültan Kışanak dahil 4 kişi tahliye oldu

23:18 - Politika

Günün Manşetleri

Sınır Tanımayan Yardımlaşma Vakfı, kurban faaliyetlerine başladı

11:18 - Gündem

Petrol kaç dolar oldu! İşte son fiyatları...

11:12 - Ekonomi

Süper Lig'de büyük düğüm çözülüyor! Şampiyonluk ve küme düşme hattı için kritik hafta

11:07 - Spor

Metrobüste korku dolu anlar: Dumanlar yükseldi, yolcular tahliye edildi!

11:02 - Gündem

Çarpışan 2 araç şarampole devrildi: 3 yaralı

10:58 - Gündem