Emre Belözoğlu: Canları sağ olsun demeyeceğim

Tüm Spor - MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Beşiktaş taraftarı evlerine gidince inşallah anneleri sağdır, ellerini öpebilirler. Daha önce de yaptılar. Canları sağ olsun dememi bekliyor, bunu söyleyemem.” dedi.

Spor - 2 hafta önce

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 0-0’ın rövanşında deplasmanda Beşiktaş’a 1-0 yenilen MKE Ankaragücü, kupaya veda etti. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Üzgün olduklarını aktaran Emre Belözoğlu, “İki ayaklı yarı final maçları sonunda Ankaragücü oyununun karşılığı olan finale kalamadı. Bundan dolayı çok üzgünüm. Oyun arkadaşlarım gösterdiklerimi yaptıklarında 2-0, 3-0’a gelecek maçı kaybetti. Takımım ve kulübüm adına üzgünüm. Ligde kalarak yakışır bir şekilde sezonu bitirmek istiyoruz. Beşiktaş’ı tebrik ederim. Oyuncu arkadaşlarımı tebrik ederim. Bazen istediğiniz kadar mücadele edin nasipte olmayınca hayat gibi bazen adaleti yok. Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“FUTBOL BÖYLE BİR OYUN”

Kendisi için yorucu bir sezon olduğunu anlatan Belözoğlu, “Kolay değil dibi yaşayıp oyunun hakkını almayıp, oyunculara bunu anlatmak yorucu bir sezon oldu. Sezonun en azından mutlu bitmesini diliyorum. Benim için yorucu bir sezon oldu. Oyuncuları sürekli ayağa kaldırmaya çalışmak kolay değil. Oyunun karşılığını skor olarak alamıyorlar. İçeride mutlu bir oyuncu grubunun olduğunu düşünüyorum. Futbol böyle bir oyun. Skor almak, geldiğinde skor almak gerekiyor. Bir hata yaparsın onu değerlendirirler. Oyuncularım gayret ettiler. Finali hak eden taraftık. Bizim bu cümlelerimizden camiamız yorulmuş olabilir. İçimden geldiği şekilde konuşmaya çalışıyorum. 4 puan rahat bir durum değil. Hatay maçına konsantre olacağız. Kolay maçlar beklemiyor. Minimum 42 puan. Kafa kafaya getirecek ama 9 puanın her zerresine talip şekilde maçlara çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“OYUNCUM HATA YAPIYORSA BU BENİM HATAM, EKİBİMİN HATASI”

Beşiktaş’a karşı oyunu hiç merkezden denemediklerini belirten Emre Belözoğlu, şunları kaydetti:

“Ben detaylı analizleri size çok yapmadım. Beşiktaş’a 4 maçta da bekler üzerinden oyun kurduk. Hiçbir zaman merkezden denemedik. Beşiktaş’ın merkezi çok güçlü. Üç tane dinamik oyuncusu var. 4-2-4 baskısını bekler üzerinden savunma arkasına bakarak kenar oyuncusunun savunma arkasına koşularıyla kırmak istiyoruz. Merkeze oynama doğaçlama olabiliyor. Bu sorumluluk da benim sorumluluğum. Merkeze oynamamayı gösteriyorsam oyuncum yine oynuyorsa bu yine benim hatam. Hiçbir zaman bir mağlubiyeti oyuncunun üzerine yüklemem. Hata yapıyorsa bu benim hatam, ekibimin hatası.”

“CANLARI SAĞ OLSUN DEMEYECEĞİM”

Beşiktaş taraftarının kendisi ve sarı-lacivertli futbolculardan Atakan Çankaya’ya olan tepkisine dair bir soruya Emre Belözoğlu, şu yanıtı verdi:

“Benim sözlerimin değeri var yok bilmiyorum. Beşiktaş taraftarı evlerine gidince inşallah anneleri sağdır, ellerini öpebilirler. Daha önce de yaptılar. Canları sağ olsun dememi bekliyor, bunu söyleyemem. Bunu söyleyecek kadar derviş değilim. Ben bu ülke için 100’den fazla A Milli Takım forması giydim. Canları sağ olsun demeyeceğim ama benim yerime annelerinin ellerini öpebilirler. Önümüzdeki hafta tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun. Futbolun içinde doğal şeyler olarak algılamaya gerek yok. Böyle bir şeyle karşılaşmak alıştığım bir durum ancak canları sağ olsun demeyeceğim.”

Haftanın Öne Çıkanları

Mantar toplarken tesadüfen buldu: Satmak yerine müzeye bağışladı

2024-05-07 17:17 - Yaşam

Benzinli çay toplama makinesi ile çay toplamak bu yıl da yasak

2024-05-06 23:13 - Ekonomi

Galatasaray - Sivasspor / Canlı yayın

2024-05-05 18:17 - Spor

Samsunspor - Trabzonspor maçı (CANLI YAYIN)

2024-05-04 19:07 - Spor

Hatay'da korkutan deprem! AFAD şiddetini açıkladı

2024-05-02 23:07 - Gündem

Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!

2024-05-05 00:37 - Gündem

Feyyaz Uçar: Kimse bize ayar vermeye kalkmasın

2024-05-04 00:22 - Spor

Hastane Duvarlarındaki Sus İşareti Yapan Kadının Hikâyesi

2024-05-04 23:23 - Teknoloji

Şarkıcı Yıldız Tilbe sivil polis aracına çarptı

2024-05-03 16:32 - Magazin

Kavgaya müdahale ederken taşla yaralanmıştı: 10 ay sonra acı haber geldi

2024-05-03 15:23 - Gündem

İlgili Haberler

İspanyollar duyurdu: 3 Süper Lig devi 33'lük isim için yarışta

15:48 - Spor

İşte Süper Lig'de düşme ve kalma ihtimalleri! Dörtlü averaja kalabilir

15:43 - Spor

Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi teknik adamların derbi karnesi

15:38 - Spor

Hidayet Türkoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı

15:07 - Spor

Luka Doncic "triple double" yaptı, Mavericks konferans finaline çıktı

14:52 - Spor

Günün Manşetleri

2 bin 200 yıl önce çıkan yangının sorumlusu bulundu!

15:53 - Teknoloji

İspanyollar duyurdu: 3 Süper Lig devi 33'lük isim için yarışta

15:48 - Spor

İşte Süper Lig'de düşme ve kalma ihtimalleri! Dörtlü averaja kalabilir

15:43 - Spor

Spot piyasada elektrik fiyatları!

15:33 - Ekonomi

Bakan Şimşek açıkladı: Yeniden yapılandırılıyor! Gereksiz harcamalar önlenecek...

15:23 - Ekonomi