e-Devlet'te Tüm Askerlik İşlemleri Yapılabilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, e-Devlet'e gelecek yeni özellikleri açıkladı. Yapılan açıklamaya göre "Askerliğim" ve "Varis-Muris" isimli özellikler, yakın bir gelecekte vatandaşların hizmetine sunulacak.

Teknoloji - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, resmi işlerimizi internet üzerinden yapmamızı sağlayan e-Devlet ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, aktif kullanıcı sayısı 60 milyonu aşan e-Devlet'e yeni özellikler geleceğini açıkladı. Aralarında "Askerliğim" ve "Varis-Muris" gibi özelliklerin yer aldığı yenilikler, yakın bir gelecekte vatandaşların hizmetine sunulacak.

“Yüksek memnuniyet oranıyla ilk günden bu yana başarı hikayeleri yazan Dijital Türkiye Kapısı’nı kullanıcı dostu ve her yaştan vatandaşımızı hedefleyen bir yaklaşımla geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullanan Fuat Oktay, çalışmaların bunlardan ibaret olmayacağını, ilerleyen dönemlerde e-Devlet'in bugünkünden çok daha işlevsel olacağını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada e-Devlet'te 6 bin 665 dijital hizmet bulunduğunu açıklamıştı.

"Askerliğim" hizmeti ile süreç başından sonuna kadar kolaylıkla takip edilecek

Fuat Oktay'ın açıklamalarında bahsettiği Askerliğim özelliği, askerlik çağındaki gençlerin işini kolaylaştıracak. Aslına bakacak olursak askerlik işlemleri hali hazırda e-Devlet'te mevcut. Ancak süreç çok karmaşıktı. Askerlik başvurusu yapmak için bir hizmet, askerlik belgesi almak için başka bir hizmet, askerlik yerini öğrenmek için başka bir hizmet kullanılıyordu. Askerliğim ile süreç baştan sona kadar kolaylıkla takip edilmiş olacak.

Varis-Muris hizmetiyle ise veraset işlemlerini kolaylaştıracak

Bugüne dek bir yakını vefat eden vatandaş, ölen kişinin miras ve diğer işlemlerini sürdürebilmek için acısı daha tazeyken notere gitmek zorunda kalıyordu. Varis-Muris hizmeti, veraset işlemlerini kolaylaştırmış olacak. Ancak bu özelliğin vatandaşın notere gidip gitmemesi durumunu nasıl etkileyeceği henüz belli değil. Bizzat bir noterden edindiğimiz bilgilerde, kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığı ifade edildi.

Fuat Oktay'ın e-Devlet açıklaması şöyle:

Dijital Türkiye Portalı’na entegre edilecek yeni kamu hizmetleri, ‘Askerliğim’ ve ‘Varis-Muris’ sekmesi gibi tek ekranda sunacağımız yeni alanlar, ‘Yeşil Kalkınma Devrimi’ perspektifimize katkı veren ‘Yeşil e-Devlet kapısı’ çalışmalarımız, kullanıcıların güvenliği ve veri güvenliği açısından iki aşamalı giriş yönteminin entegrasyonu ile telefonlarımıza gelecek tek kullanımlık şifre uygulamasının yaygınlaştırılması, e-Devlet mobil uygulamasının internet kotasını harcamadan kullanılması ve çalışmaları tamamlanan ‘Dijital Türkiye Platformu Ödeme Altyapısı’nın kullanıma açılması gibi konular bulunmaktadır.

Bunların yanı sıra kamu-iş dünyası dijital entegrasyonu hedefiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile devam eden iş birliği kapsamında kamu olarak e-Devlet altyapı çalışmalarını uzun süreden beri hazır hale getirdik. Odalarımız veri paylaşımını tamamladığında oda bilgileri kamu kurumları ile tam entegre edilmiş olacak ve kamu-özel sektör eş güdümü güçlenecektir. İş dünyamızın odalardan hizmet alma süreleri hızlanacak ve kaliteleri yükselecektir. Çalışmayı henüz tamamlamayan sanayi ve ticaret odalarının gerekli hassasiyeti en hızlı şekilde göstereceğine inanıyorum.

www.idrak34.com

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Namlı kimdir, ne iş yapar Nur Tuğba Namlı eşi şirketi ne, nerenin sahibi?

2022-08-08 09:28 - Gündem

Filmlerini herkes biliyor: Ünlü mafya liderinin yapımcı kardeşi Yahya Kılıç kimdir?

2022-08-07 14:07 - Gündem

Bakan Nebati'den Öztrak'ın Kur Korumalı Mevduat sistemiyle ilgili eleştirilerine yanıt

2022-08-12 01:20 - Ekonomi

Buğra Gülsoy eşi kimdir, kiminle evli Nilüfer Gürbüz kimdir, bakın babası kimmiş

2022-08-09 09:21 - Gündem

Duy Beni Leyla kimdir gerçek adı ne, aslında kaç yaşında? Helin Kandemir dizileri

2022-08-11 22:34 - Gündem

Nihat Doğan evlendi mi kiminle evlendi eşi İranlı Arzu Doğan kimdir?

2022-08-10 08:59 - Gündem

11 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller listesi 2022 güncel liste

2022-08-11 09:10 - Gündem

Güzel oyuncu Aslı Enver, yeni sevgilisiyle el ele görüntülendi

2022-08-08 09:44 - Magazin

Duy Beni dizisi Melisa gerçekte kim oynuyor? Sümeyye Aydoğan boyu kaç, dizileri

2022-08-11 21:10 - Gündem

Aşure yaparken tencerenin başında okunacak aşure duası hangisi

2022-08-10 12:24 - Gündem

İlgili Haberler

Tesla, Tamamen Otonom Sürüş Testlerini Çin'de Yapacak

23:58 - Teknoloji

Yapay Zekâ Tartışmalarına Papa da Dâhil Oldu

23:48 - Teknoloji

Cybertruck Müşterileri Araçlarını Alamıyor: İşte Sebebi

23:27 - Teknoloji

"Kırmızı Bisikletli Katil" Hamdi Kayapınar'ın Hikâyesi

23:12 - Teknoloji

Apple RCS mesajlaşmayı duyurdu, siz fark etmediniz!

23:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

15 yaşındaki kız, sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

01:57 - Gündem

Tarihi golle başlayan maçta İtalya fişi ilk yarıda çekti

00:23 - Spor

Slovenya - Danimarka maçı TRT'de

00:03 - Spor

Polonya - Hollanda maçı TRT'de

23:57 - Spor

Baba Özer Aci, oğlunun mezarını ziyaret etti!

23:47 - Gündem