Çıkmış ve Çıkacak Olan Anime Live-Action Uyarlamaları - Webtekno

Son zamanlarda genç neslin bir hayli ilgisini çeken anime ve manga serileri, dünya çapında büyük popülerliğe sahip. Önceden izlenen çizgi filmlerin, yerini animelere bıraktığını söylemek yanlış olmaz. Büyük stüdyoların da ilgisini çeken bu seriler, yavaş yavaş yerlerini liv

Teknoloji - 9 ay önce

Normal serilerin yanı sıra artık live-action'ların da popüler olduğu anime sektöründe, hayranlar kendi favori animelerinin ne zaman yapılacağı konusunda merak içerisinde. Sektöre yenilik getiren bu uyarlamalar, kendi kitlelerinin yanında artık animelere ilgisi olmayan kişilerin bile dikkatini çekmeyi başarıyor.

Geçtiğimiz günlerde Netflix'te One Piece'in uyarlaması yayınlanmışken sizlere başka hangi anime uyarlamalarının geleceğini ve çoktan gelmiş olduğunu hatırlatmak istedik. Sizler için derlediğimiz bu yazıda belki de çıktığından bile haberiniz olmadığı uyarlamalar mevcut.

Hokage’liği kovalayan Dokuz Kuyruklu bir Tilki: Naruto 

Shonen kategorisinin en büyük üçlüsünden biri olan Naruto, Lionsgate şirketi tarafından önümüzdeki yıllarda çıkması planlanan live-action filmini duyurdu. Senaryosunu, önceden Netflix’in ünlü dizisi The Witcher'ın senaristliğini yapmış Tasha Huo üstlenecek.

Bu haberi bazı hayranlar heyecanla karşılasa da belirli bir kesim ise senaristten oldukça rahatsız olmuş durumda. Bu yapımın şu an herhangi bir resmî  fragmanı bulunmuyor. Umarız ki One Piece'in uyarlaması gibi çok başarılı bir iş ortaya çıkar. 

Bir hayran, aşağıdaki gönderisinde, filmin senaristliğini Tasha Huo'nun üstlenmesi üzerine şöyle yazmış: "Netflix'in The Witcher dizisinin senaristliğini yapmış kadın...asıl hikâye​yi umursamayıp, karakterlere patronluk taslayan ve Hanry Cavill'i diziden ayrılmaya zorlayan kadın..."  Bu gibi birçok gönderinin bulunduğu X (Twitter)'te senariste yönelik tepkiler büyüyor. 

Korsanlar kralı olma yolunda: One Piece

Efsane shonen üçlüsünden biri olan One Piece, live-action yapımını Tomorrow Stüdyoları ve Netflix’in üstlenerek geçtiğimiz günlerde Netflix’te yayınlanmıştı. Konusuna kısaca değinirsek: Şeytan meyvesi yiyerek olağanüstü güçler kazanan Monkey D. Luffy adlı ana karakterimizin, Korsanlar Kralı olma yolunda ilerleyen hikâyesi anlatılıyor. Hayranlarından, hikâyeye sadık kalması konusunda büyük övgüler toplayan live-action, oldukça başarılı olmuşa benziyor. 

Bir hayran, aşağıdaki gönderisinde uyarlama hakkında "One Piece live-action uyarlamasında Sanji ve Zeff'in veda sahnesi kaç kez izlersem izleyeyim beni ağlatıyor. Gerçek yürek burkan duygularla kusursuz bir oyunculuk ve harika bir müzik. Sinemanın zirvesi. #OPLA (One Piece Live Action) çok çok iyi, düşünmeden duramıyorum" sözlerini kullanmış. İzlemek isteyenler için, bu uyarlama Netflix'te mevcut.

Efsane shonen üçlüsünün son serisi: Bleach

Dünya çapında pek duyulmasa da Bleach’in de 20 Temmuz 2018’de yayınlanmış bir live-action filmi bulunuyor. Aksiyon, macera ve fantastik kategorilerini içinde bulunduran bu yapım, aslında birçok kişiden olumlu eleştiriler almış. Rotten Tomatoes’ta %75 izleyici skoru yakalayan bu yapımı Netflix üstlenmiş.

Bir hayran, bu live-action'ın duyulmaması hakkında şöyle bir gönderi paylaşmış: "Gerçekten şu ana dek Bleach'in live-action uyarlamasının varlığından haberim yoktu."

Birazdan bahsedeceğimiz yapımların aksine, animeden senaryo bakımından bağını koparmamış olan bu yapım, 1 saat 40 dakikaya doğal olarak bütün yapımı sığdıramamış ancak eleştirmenlerden oldukça yüksek puanlar toplamış.

Neredeyse herkesin ‘ilk’ izlediği anime: Death Note

Bleach’le aynı kadere sahip olan bu live-action, çok şaşırtıcı bir biçimde hiç duyulmamış. Yine Netflix’in üstlendiği bu yapım maalesef ki eleştirmenlerden ve IMDb, Rotten Tomatoes gibi sitelerden oldukça düşük puanlar almış. Bu da neden bu kadar duyulmadığını açıklar nitelikte. Birçok hayran, filmin anime ve manga serisiyle alakası olmadığını, Light’ın asosyal bir çocuk, L’in ise sıradan bir polis gibi davranmasına ağır eleştirilerde bulunmuşlar.

Bir hayran, bu live-action'ın fragmanının altına şöyle bir yorumda bulunmuş: "Bu uyarlamayı animeden önce izlemiş insanlar adına üzülüyorum... :(" Böyle zekice yazılmış bir manga serisinin nasıl olur da sıradan bir Hollywood aksiyon filmine dönüştürüldüğü konusunda yakınan hayranlar, maalesef ki bu konuda haklılar. 

Özgürlüğü kovalayanların hikâyesi: Attack on Titan

Özellikle günümüz popüler animelerinde baş sırayı çeken Attack on Titan'ın, 2015 yılında Japonya’da bir live-action filmi yayınlanmış ancak bunun globalde duyulmamasının sebebi maalesef ki Death Note’la aynı kaderi paylaşmasından kaynaklı.

Hayranlarından ağır eleştirilere maruz kalan bu live-action, hikâyeden uzaklaşması bakımından oldukça düşük puanlara sahip. CGI konusunda epey başarılı olsa da maalesef bu, durumu kurtarmaya yetmemiş. Böylesine büyük bir kitleye sahip anime ve manga serisinin başarılı bir live-action filminin bulunmaması ise bizce çok üzücü.

Haftanın Öne Çıkanları

Otobüste sinir krizi geçiren kadın "Benim ülkemi lezbiyen yapamayacaksınız" diye bağırdı

2023-09-04 18:23 - Gündem

Hatayspor - Adana Demirspor! Gol iptal edildi | CANLI

2023-09-03 22:23 - Spor

Osman Ateşli'den Şanlıurfa mesajı: Dünyanın hiçbir şehrinde bulamazsınız

2023-09-04 21:12 - Gündem

Aşiret paket yoksa Superb var: İşte 2024 yeni Skoda Superb!

2023-09-06 13:52 - Teknoloji

"Belediye gücüyle yapamazsınız" demişlerdi! Kentin 40 yıllık hayali gerçekleşti

2023-09-06 18:57 - Gündem

Pilot uygulaması tamamlandı, 6 ilde kullanılacak Bakan Abdulkadir Uraloğlu duyurdu

2023-09-10 13:38 - Gündem

CHP'den istifa etti! Avukat Özge Tekin bakın nereye üye oldu

2023-09-08 13:13 - Gündem

Fas'taki deprem anı kamerada! İnsanlar can havliyle kendilerini sokağa böyle attı

2023-09-09 09:08 - Gündem

Gören bir daha bakıyor: Volkswagen Golf'ün özel sürümü çıktı!

2023-09-08 20:52 - Teknoloji

En fazla para girişi olan hisseler 04/09/2023

2023-09-04 21:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yeni Starship Görevi

16:08 - Teknoloji

GoPro Oluşturıcısının Milyarderliğe Uzanan Başarı Hikâyesi

16:07 - Teknoloji

Bodycam, Steam'de Erken Erişime Açıldı

15:52 - Teknoloji

Samsung Galaxy Watch FE'nin Fiyatı Ortaya Çıktı

15:32 - Teknoloji

Telefonumuzda Önceden Yüklü Gereksiz Uygulamalar Neden Var?

15:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzay yolcusu Atasever'e başarılar diledi

16:32 - Gündem

Kasaplar Odası ‘2 sene yetecek danamız var’ diyerek açıkladı! İşte 2024 kurban fiyatları

16:28 - Ekonomi

Isparta'da acı olay: Annesinin kullandığı traktörün altında kalan çocuk öldü

16:23 - Gündem

Dünyaca ünlü futbol efsanesi, İsmet Taşdemir'e yenildi

16:17 - Spor

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'dan ‘hançer’ buluşması

16:13 - Politika