Bitcoin’de bir sonraki büyük ralliyi yönlendirebilecek 4 katalizör

Bitcoin yatırımcıları, güçlü rallinin ardından gelen yatay seyir sonrası yönün ne olacağına odaklanmış durumda.

Ekonomi - 3 hafta önce

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin’de büyük ralli beklentisi giderek büyüyor. Yatırımcılar iki kutba ayrılmış olsa da uzmanlar, bazı katalizörlerin güçlü bir ralliyi tetikleyebileceği görüşünde.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bitcoin bu yıl iki katalizör sayesinde rekorlara imza attı: Ocak ayındaki spot ETF onayı ve son yarılanma olayı. Kripto para piyasasının en hacimli parası, Cuma günü itibariyle yılbaşından bu yana yüzde 60'tan fazla artış gösterdi ve Mart ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yaklaşık yüzde 6 daha düşük seviyede işlem görüyor.

4 katalizör

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, spot ETF onayı ve yarılanma etkinliğinin her ikisinin de Bitcoin'in fiyatını yükseltmeye devam etmesi beklenirken yatırımcılar daha fazla yükselişi nerede arayacaklarını merak ediyor. Analistlere göre ise Bitcoin fiyatının artmaya devam etmesi ise birden çok değişkene bağlı. İşte Bitcoin’de yeni ve güçlü bir ralliyi tetiklemesi olası 4 gelişme…

Faiz indirimleri

Yatırımcılar, hisse senetlerinin toparlanabileceği beklentisiyle Fed'in faiz indirimi görünümüne odaklanmış durumda. Aynı dinamik, borçlanma maliyetleri düştüğünde değer kazanan spekülatif bir varlık gibi işlem gören Bitcoin için de geçerli.

Aslında 2021'in ultra düşük faiz oranları, o yıl Bitcoin'i rekora taşıyan ana etkendi. Fed'in parasal sıkılaştırma kampanyasına başlamasıyla da yükseliş tersine döndü.

Galaxy CEO'su Mike Novogratz, bu ayın başlarında faiz oranlarıyla ilgili şunları söylüyor: “İlk çeyrekte yarılanma gerçekleşti ancak asıl ETF'ler büyük oranda benimsendi. Bu fiyatlandıkça, şimdi Fed'in neler yapabileceğine daha yakından odaklanıyorsunuz.” Novogratz, kısa vadeli faiz oranları düşene kadar Bitcoin'in muhtemelen 55.000 ila 73.000 dolar aralığında kalacağını düşünüyor.

Düzenleme alanında değişiklikler

Bu noktada kripto topluluğu, Bitcoin için sıklıkla engel teşkil eden düzenleyici cephede de tutarlılık arıyor. Ancak kripto parayla ilgili yasal duyarlılıklar düzeliyor gibi görünüyor. Oppenheimer Genel Müdürü Owen Lau, Mayıs ayı başlarında verdiği demeçte, geleceğin Bitcoin katalizörlerinden birinin yaklaşan stablecoin tasarısı olabileceğini söylemiş ve bunun bu yıl içinde gelebileceğini ifade etmişti.

Bu arada, ABD Temsilciler Meclisi kripto endüstrisi için sektör tarafından bir kazanç olarak algılanan geniş kapsamlı bir düzenleyici çerçeveyi kabul etti. Her ne kadar Senato'da kaderi belirsiz olsa da bu çerçevenin kripto para dünyasına daha net kurallar sunması bekleniyor.

Kasım seçimleri

Novogratz, düzenleme boyutunda gerçek anlamda bir netliğin başkanlık seçimlerinden sonra geleceğini söylüyor ve Başkan Biden'ın politikalarının aksine Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın sektöre yönelik giderek artan bir destek sesi haline geldiğini belirtiyor.

Mayıs ayındaki bir notta, Standard Chartered'dan Geoff Kendrick de, Trump'ın olası zaferinin Bitcoin için genel olarak olumlu olacağını söylemişti.

Kendrick, yatırımcılar alternatif yatırımlar aramaya başlayacaklarından ABD borç açığı ve eğilimlerine ilişkin artan endişenin de muhtemelen Bitcoin'i artıracağını ekliyor. Kendrick, her iki adayın da hükümet harcamalarıyla nasıl başa çıkılacağına dair bir plan sunmaması nedeniyle bunun her iki aday döneminde de gerçekleşebileceğini ifade ediyor.

Kullanım alanlarının genişlemesi

Bitcoin'e bakış açısı değişirken kripto para biriminin kendisi de bir tür yeniden yapılanma sürecinden geçiyor. Bloomberg'e göre geliştiriciler, Bitcoin ağına işlevsellik eklemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu çabalar, kriptoyu elde tutulacak spekülatif bir varlıktan daha fazlası haline getirmeyi amaçlıyor ve projelerin hızla çevrimiçi hale gelmesiyle bunun fiyat açısından başka bir katalizör sunabileceği ifade ediliyor.

Örneğin, yakın zamanda piyasaya sürülen Ordinals protokolü, kullanıcıların Bitcoin blokzincirinde Bitcoin'den fazlasını depolamasına, aynı zamanda değiştirilemeyen kripto paralar gibi varlıkların alım satımına başlamasına olanak tanıyor. Bitget Genel Müdürü Gracy Chen, X'te, Ordinals piyasasının günlük işlem hacminin Mayıs ortasında 3,42 milyon dolara ulaştığını yazıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarıyla ilgili kanun teklifi yasalaştı

2024-05-23 23:32 - Ekonomi

Selçuk Bayraktar, İsrail ve ABD'yi bombardımana tuttu! Tüm insanlığa çağrı yaptı

2024-05-27 01:57 - Gündem

Fatih Erbakan: Cuma hutbesinde dünyaya ilan edeceğiz

2024-05-26 23:03 - Politika

THY'den İmamoğlu'nun Roma seyahati hakkında açıklama

2024-05-22 13:43 - Gündem

Akıncı İHA, Reisi'nin bulunduğu enkazı nasıl buldu? Yaşar Güler anlattı

2024-05-21 15:57 - Gündem

Aydın Esnaf Odaları Birliği, İş Bankası ile 'Pos Paketi' protokolü imzaladı

2024-05-24 10:38 - Ekonomi

Onur Akay saldırıya uğradı! Kadir Doğulu detayı dikkat çekti

2024-05-24 09:28 - Magazin

Sivasspor - Kayserispor! CANLI

2024-05-25 19:13 - Spor

Kıvanç Tatlıtuğ'un Kuveyt'ten gelen teklife cevabı gündem oldu

2024-05-22 14:53 - Magazin

Selçuk Bayraktar duyurdu! Heyecan veren Fergani paylaşımı

2024-05-25 00:18 - Teknoloji

İlgili Haberler

IMF'den yapay zeka uyarısı!

20:47 - Ekonomi

IMF'den yapay zeka açıklaması!

20:38 - Ekonomi

Fransa artık Avrupa'nın piyasa değeri en yüksek borsasına sahip değil

19:42 - Ekonomi

Kuşadası'nın nüfusu bayramda 1 milyonu geçti

19:03 - Ekonomi

New York Fed imalat endeksi haziranda daralmanın sürdüğüne işaret etti

18:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Belçika VAR'ı geçemedi! Slovakya tek golle kazandı

21:12 - Spor

Bulgaristan'da deprem: Edirne'de de hissedildi

20:57 - Gündem

IMF'den yapay zeka uyarısı!

20:47 - Ekonomi

Gürcistan'ın hocasından Türkiye'ye övgü

20:43 - Spor

IMF'den yapay zeka açıklaması!

20:38 - Ekonomi