Bilal Erdoğan, 12'nci Uluslararası Fetih Kupası tanıtım toplantısına katıldı

Kocaeli'de 12’nci Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım toplantısına katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Gerçekten gençlerimizde bu özgüvenin geliştiğini, kendilerine artık çok daha büyük hedefler koyma konusunda çok daha rahat ve donanımlı ol

Gündem - 3 hafta önce

Kocaeli'de 12’nci Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım toplantısına katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Gerçekten gençlerimizde bu özgüvenin geliştiğini, kendilerine artık çok daha büyük hedefler koyma konusunda çok daha rahat ve donanımlı olduklarını görüyoruz. Bu özgüvenle Türkiye'yi büyük ülkeler arasına yerleştirmek, Okçular Vakfı'nın misyonlarından biridir” dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Okçular Vakfı tarafından 26- 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 12’nci Uluslararası Fetih Kupası etkinliğinin tanıtım toplantısı, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını kaybettiği yer olarak bilinen Hünkar Çayırı'nda yapıldı. Toplantıya Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda, 32 ülkeden 500 sporcunun yarışacağı ve bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Fetih Kupası hakkında bilgilendirme yapıldı.

Uluslararası Fetih Kupası'nın dünya çapında önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bunun bir tarafında tarihi bilincin aşılanması var. Bunun için Okçular Tekkemizde bir müzemiz var. Tarihi araştırmalar konusunda bir enstitümüz var. Okçuluk tarihinin bilimsel araştırmaları, bu alanda yapılmış veya yapılacak yayınların desteklenmesi, bizzat vakıf olarak bunları neşrediyor olmamız, misyonumuzu yerine getirmek için yaptığımız çalışmalar.

29 Mayıs anması vesilesiyle İstanbul'un fethinin anılması için tertip ettiğimiz Fetih Kupamız da dünya çapında önemli bir okçuluk etkinliği olmanın yanında İstanbul'un fethinin ve fetih ruhunun hatırlanması, İstanbul'un fatihi büyük komutan, büyük lider Fatih Sultan Mehmet'in hatırlanması, onun mirasının daha iyi anlaşılması için çok kıymetli. Onun için o fetih coşkusunun bir sportif faaliyet, büyük bir müsabaka eşliğinde anılması, hatırlanması için halkımızı Fetih Kupamıza bekliyoruz. Sportif başarılarımız yükselerek devam ediyor. Türkiye'de okçuluğun çok daha iyi noktaya gelmesi, dünyada okçuluğun zirve ülkesinin tartışmasız Türkiye olması için gerekenleri kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Tüm sporculara başarılar dileyen Bilal Erdoğan, "Hiçbir zaman hedeflerimizi düşük tutmayacağız. Her zaman 'kızıl elma’sı olacak gençlerimizin. Her zaman daha yüksek hedeflerimiz olacak. Bu hedefler için ecdadımızın yaptığı gibi bundan önce bu vatan için kanlarını döken, hayatlarını veren bütün şehitlerimizin yaptığı gibi gayretle çalışacağız. Dayanışma içerisinde çalışacağız. Akıllı olacağız. Taktiği, stratejiyi çok iyi bileceğiz ve Allah'ın izniyle bileceğiz ki; zafer bunların neticesinde değil, Allah'ın bir inayeti olarak tezahür edecek" ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız, ok atışı yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tarlasına uzaydan SpaceX parçası düştü!

2024-05-16 23:43 - Teknoloji

Galatasaray - Fenerbahçe / CANLI YAYIN

2024-05-19 18:22 - Spor

THY'den İmamoğlu'nun Roma seyahati hakkında açıklama

2024-05-22 13:43 - Gündem

Ünlü sunucu Erkan Yolaç'ın cenazesinin detayları belli oldu

2024-05-18 04:53 - Gündem

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı değişti!

2024-05-19 00:13 - Gündem

Çanakkale'de endişelendiren görüntü: Toplu arı ölümleri yaşandı

2024-05-20 11:28 - Politika

Akıncı İHA, Reisi'nin bulunduğu enkazı nasıl buldu? Yaşar Güler anlattı

2024-05-21 15:57 - Gündem

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: Delikanlıysan gel buradayım

2024-05-20 00:17 - Spor

Evet-hayır yarışmasını sunuyordu! Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

2024-05-17 15:07 - Magazin

Kıvanç Tatlıtuğ'un Kuveyt'ten gelen teklife cevabı gündem oldu

2024-05-22 14:53 - Magazin

İlgili Haberler

Kayseri'de kesim sırasında kaçan boğa, hayvan gübresi çukuruna düştü

17:48 - Gündem

Bakan Yerlikaya memleketinde bayramlaştı

17:43 - Gündem

Otomobille çarpışan hafif ticari araçtaki 2 kişi öldü!

17:28 - Gündem

Boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarıldı: Kaybolan genç aranıyor

17:18 - Gündem

Bayramın ilk gününde Ilıca Plajı'nda yoğunluk

17:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Perdeyi Buksa açtı! Hollanda maçı Weghorst ile kopardı

18:08 - Spor

'Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif' sergisi Lale Müzesi’nde açıldı

18:02 - Yaşam

Japonlardan Tokyo'da TCG Kınalıada'ya yoğun ilgi

17:57 - Yaşam

Marmaris'e gelenlerin ilk durağı Seyir tepesi

17:52 - Ekonomi

Kayseri'de kesim sırasında kaçan boğa, hayvan gübresi çukuruna düştü

17:48 - Gündem