Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan 'ortak havuz' vurgusu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ortak havuzlardan çok kullanışlı dijital uygulamalar vasıtasıyla kamunun kendi içindeki araçlardan yararlanmasını temin edeceğiz” dedi. İşte Bakan Kacır'ın gündeme ilişkin önemli değerlendirmeleri...

Gündem - 4 hafta önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ortak havuzlardan çok kullanışlı dijital uygulamalar vasıtasıyla kamunun kendi içindeki araçlardan yararlanmasını temin edeceğiz” dedi. İşte Bakan Kacır'ın gündeme ilişkin önemli değerlendirmeleri...Abone ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Kacır, öncelikli olmayan harcama ve giderleri azaltarak elde edecekleri kaynağı verimli, katma değerli alanlara, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracaklarını söyledi.

Kacır, bugün paylaşılan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"nin çok yönlü bir çalışma olduğunu belirten Kacır, bakanlık ve tüm bağlı kurumlarla bu gösterilen hedeflerin en etkin şekilde gerçekleşmesi için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Kacır, özellikle pakette yer alan taşıt konusunda katkılarının olacağına işaret ederek, "Kamuda Togg kullanımı giderek daha da yaygınlaşacak. Biz de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Bakanlık olarak bu sürece öncülük etmeye devam edeceğiz. İleriki dönemde yöneticilerimize ve kamudaki tüm mecralarda Togg tercihinin daha da yaygınlaşmasını sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e araç tasarrufuna ilişkin bir tekliflerinin olduğunu dile getiren Kacır, "Biz bir kamu araç havuzu programı geliştireceğiz. Tekil araç kullanımından ziyade ortak havuzlardan çok kullanışlı dijital uygulamalar vasıtasıyla kamunun kendi içindeki araçlardan yararlanmasını temin edeceğiz. Böylelikle tasarrufun yanında verimlilik unsuru da öne çıkmış olacak. Öncelikli olmayan harcama ve giderleri azaltarak elde edeceğimiz kaynağı verimli, katma değerli alanlara, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bu stratejiyle Türkiye'nin istihdamına, üretimine, ihracatına nihayetinde büyüme hikayesine katkı vereceklerini dile getiren Kacır, şunları kaydetti:

"Organize sanayi bölgelerinin limanlara bağlanmasına ilişkin altyapı çalışmalarını, buradan tasarruf ettiğimiz kaynaklarla çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan dünyaya yeni bir teknoloji teşvik programı ilan edecek. Türkiye'nin çip teknolojilerinden batarya teknolojilerine tüm yeni nesil teknoloji alanlarında hem milli projelerini hızlandırmaya hem de küresel yatırımları çekmeye yönelik yeni bir yüksek teknoloji yatırım programını Cumhurbaşkanı'mız dünyaya duyurmuş olacak. Böylelikle aslında ekonomi programımızın ana dinamiği çalışıyor olacak."

Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Kacır, konut yapımlarının yanında ekonomik faaliyetlerin de hızlanmasının önemli olduğunu anlattı.

Kacır, bu kapsamda özellikle KOBİ'lere destek olduklarını ifade ederek, "Dünya Bankasından ve Japon Kalkınma Ajansından temin edilen uluslararası kaynaklarla deprem bölgesindeki 52 bin 290 işletmemize aralık ve ocak aylarında yaklaşık 16 milyar 800 milyon lira KOSGEB kaynağı aktardık. 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz, 3'üncü yıl geri ödenecek şekilde KOBİ'lerimize 750 bin liraya kadar destek olmuş olduk." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mahmud Efendi Hazretleri'nin gelini Hakk'a yürüdü

2024-05-12 23:52 - Gündem

Mantar toplarken tesadüfen buldu: Satmak yerine müzeye bağışladı

2024-05-07 17:17 - Yaşam

Dev kayalar yolu ulaşıma kapattı

2024-05-11 19:12 - Gündem

Konya'da inşaatta insan iskeleti bulundu

2024-05-10 22:42 - Gündem

Evinde uyuşturucu bulunmuştu! Şarkıcı Kalben serbest bırakıldı

2024-05-09 11:43 - Magazin

Fatih Karagümrük - Trabzonspor / Canlı yayın

2024-05-08 20:17 - Spor

İngiliz devinden dolar/TL tahmini

2024-05-13 20:02 - Ekonomi

Gece farsız ve emniyet kemersiz trafiğe çıkan sürücü polise yakalandı

2024-05-09 23:38 - Gündem

Resmen kadın ordusu... Canlı yayında açıkladı: 600 bin!

2024-05-12 13:27 - Politika

Dehşet kaza! TIR demir yığınına döndü! Ölüm haberleri geldi

2024-05-12 06:18 - Gündem

İlgili Haberler

Arda Güler'e son teklif Manchester United tarafından 63 milyon euro!

12:17 - Gündem

5 ilde oto hırsızlığına 21 gözaltı; 17 araç ele geçirildi

12:02 - Gündem

Diyanet'ten imamlara sosyal medya talimatı: Siyasi tarafsızlığı koru

11:58 - Gündem

Niğde'de kahreden olay: Beşinci kattan düşen çocuk öldü!

11:57 - Gündem

Oğlunun okuduğu lisede 62 yaşında sınava giren babanın heyecanı: Hedefinde bir bölüm var

11:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Şimşek: 'Piyasalar daha ektik çalışacak'

12:22 - Ekonomi

Adana Demirspor, yeni sezonun kombine biletlerini satışa sundu

12:18 - Spor

Galatasaray'da Ziyech için sürpriz karar!

12:12 - Spor

Bina tamamlama sigortasında yeni dönem

12:07 - Ekonomi

5 ilde oto hırsızlığına 21 gözaltı; 17 araç ele geçirildi

12:02 - Gündem